Не е ясна съдбата на 53 сгради в Асеновград, подготвени

...
Не е ясна съдбата на 53 сгради в Асеновград, подготвени
Коментари Харесай

28 са санираните сгради в Асеновград, не е ясна съдбата на други 53

Не е ясна ориста на 53 здания в Асеновград, готови за саниране. Сдруженията на притежатели в тях са подали документи още през 2016 година и 2017 година Документацията е заведена в националния указател и чака разпределяне на средства.
При ново финансиране по Програмата за енергийна успеваемост, по реда на постъпване на документите, ще бъдат подписани контракти и надлежно, постройките - санирани. Към момента няма изясненост, по отношение на бъдещо разпределяне на средства и банкет на документи за нови искащи, обясниха от Община Асеновград.
И прецизираха, че по проект, до края на 2018 година би трябвало да бъдат завършни всички здания, за които са подадени документи през 2015 година, на национално равнище. В същия период се чака да бъдат признати и новите инструкции и правила, които да очертаят бъдещата дълготрайна визия на страната за продължение и финансиране по Програмата.
От Общинската администрация в града увериха, че наблюдават развиването на всички новости и промени и жителите ще бъдат осведомени навреме при настъпване на нови условия.
Към месец юни 2018 година на територията на Асеновград заявление за кандидатстване по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания са подали 81 сдружения на притежатели. 24 от постройките с обезпечено финансиране са напълно приключени и актуализирани. Последните четири са на стадий осъществяване на строително-монтажни работи. Очаква се санирането при тях да завърши доникъде на идващия месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР