Не е вярно, че въздухът в София е най-мръсен. Това

...
Не е вярно, че въздухът в София е най-мръсен. Това
Коментари Харесай

Фандъкова отрече въздухът в София да е най-мръсният в Европа

" Не е правилно, че въздухът в София е най-мръсен. " Това сподели по време на съвещанието на Столичния общински съвет кметът Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Градоначалникът отговори на обвиняване на общинския консултант от Българска социалистическа партия Калоян Паргов, че общината нищо не прави за подобряването на качеството на въздуха. Паргов аргументира забележката си, базирайки се на излезлия преди дни отчет на Европейската счете палата, от който излиза наяве,че България е в дъното на класацията по-чист въздух в Европа.
" Специално желая да обърна внимание на отчета на Европейската счете палата за качеството на въздуха и бих желала да прикани господин Паргов да цитира тази част, за която приказва, тъй като такава част няма. Вие цитирахте част от прессъобщението ", съобщи Фандъкова.
Тя сподели, че общината има цялостната подготвеност да осъществя частта от новата стратегия, която визира точно тази мярка – понижаване на излъчванията от битово отопление, съобщи БГНЕС.
Да, в остарялата стратегия от 2007 година нямахме подобен текст за семействата, все пак работихме в областта на превоза и общинските здания. В 22 учебни заведения и детски градини подменихме отоплителните съоръжения с такива на възобновими източници. По отношение на азотните оксиди от дълго време София няма проблем с превишението им “, разяснява градоначалникът.
Тя разяснява и данните, поместени в отчета на Европейската счете палата.
" От таблиците, оповестени в отчета на Европейската счете палата се вижда, че картината в София се усъвършенства. Ако би трябвало да се съпоставят 6-те града, сред които Брюксел, Краков, Милано и Щутгард, се вижда, че София освен има най-ниските стойности, само че градът ни е постигнал и условията на европейските наставления. За София остава казусът с фините прахови частици, само че и техните равнища, както и броят на дните с превишения понижават ", заключи Фандъкова.
Тя посочи, че следва още работа в битката с мръсния въздух, само че пътят е верен и начертаните предходната година над 100 ограничения съдържат всички познати механизми за справяне с казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР