Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно. Когато

...
Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно. Когато
Коментари Харесай

Не е вярно, че преговорите се водят на тъмно, имаше отчет за постигнатото, заяви Радостина Цеков

" Не е правилно, че договарянията се водят на мрачно. Когато разписахме меморандума септември 2023 година всички браншови организации се подписаха на него. Те участваха в основаването на този меморандум и стояха зад настояванията в този меморандум. Оказа се, че ден след подписването на меморандума, няколко организации обявиха, че този меморандум не работи. Ивинявайте това е несериозно! ", съобщи " Денят стартира " Радостина Жекова - ръководител на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

" Искаме законодателните промени, тъй като си даваме сметка, че не можем да стоим всяка година пред вратата на Министерски съвет и да желаеме 20 лв. ", сподели ръководителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

" Именно законовите промени, които бяха входирани и бяха утвърдени от Министерски съвет и министър-председателя, са нещата, които ще ни държат жизненоспособни и това да бъдем ликвидни ", безапелационна е Радостина Жекова.

" Това, което ще видите в документа е ясната позиция на България във връзка с либерализацията на пазара на Украйна в Европа. Това е едно от настояванията, което бяхме заложили и то попада вътре, както и финансовата рамка ", уточни Радостина Жекова.

" Всички дребни стопани до 3000 декара да бъдат подкрепени на декар без да потвърждават разноските и приходите си, тъй като на процедура тези употребяват едно осчетоводяване, което е 60 на 40 и не могат да потвърдят загуби ", сподели ръководителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

Радостина Жекова изясни, че настояванията, които имат за бизнеса, който ръководят повече от 30 години, е той да бъде резистентен.

Тя изясни, че " съглашението не е готово ".

" Има механически корекции, които би трябвало да бъдат нанесени. Така, че през днешния ден то ще бъде изпратено до всеки един член на управителния съвет и на нас ", уточни Радостина Жекова.

" Аз съм доста сюрпризирана от това, което слушам от сътрудниците, тъй като единственото, което чух е оставка и министърът, който е несръчен ".

Радостина Жекова уточни, че в случай че настояванията, написани в съглашението, не бъдат изпълнени, те още веднъж ще излязат на митинг и " ще затваряме още веднъж пътища ".

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР