Не е вярно, че не можем да направим нищо, за

...
Не е вярно, че не можем да направим нищо, за
Коментари Харесай

Как да живеем в хармония с природата?

Не е правилно, че не можем да създадем нищо, с цел да подобрим живота си тук, на планетата. Всеки жест е от голяма важност. Всеки найлонов плик, всеки тампон за грим, всяка пластмасова бутилка.

Никой не твърди, че е елементарно да живеем природосъобразно, само че най-малко нещо можем да се опитаме да променим от навиците си.

Подбрали сме няколко хрумвания по какъв начин можете да измененията навиците си по този начин, че да подпомогнете здравето на планетата ни.

1. Вместо да употребявате мокри кърпи за унищожаване на грима или тампони, спрете се на вода  и сапун или ексфолиращи измивни лосиони.

2. Плащайте всички вероятни сметки онлайн. Така ще спестите излишно отпечатване на хартия – десетки и даже стотици касови бележки.

3. Вместо хартиени торби и найлонови пликчета използвайте платнени за многократна приложимост.

4. Ако сте почитатели на кафето, използвайте бамбукови чаши – те са издръжливи и основани за многократна приложимост. Някои си носят термочаша с кафе, направено вкъщи, или молят в кафенето да им го създадат напряко личната чаша.

5. Поинтересувайте се за бамбукови клечки за уши вместо елементарните, които са един от най-сериозните замърсители на планетата.

6. Можете да си купувате насипен чай, вместо подобен в торбички, тъй като те се разграждат с години.

7. Ползвайте бамбукови четки за зъби – основани са за доста по-продължителна приложимост. Желателно е да се сменят един път годишно, а не както пластмасовите – на 3-4 месеца.

8. Посадете дърво.

9. Откажете се от хартиените си фактури от мобилния си оператор.

10. Ходете пешком, карайте колело, ползвайте допустимо минимум автомобила си.

11. Предавайте старите си електроуреди за скрап, вместо да ги оставяте до кофите за отпадък.

12. Изхвърляйте батериите единствено на уредените за това места, в никакъв случай в кофата за отпадък. Като цяло батериите могат да съдържат следните рискови за здравето детайли: живак, кадмий, олово, никел, магнезий, цинк, литий, желязо, сребро, живак, разнообразни киселини и други

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР