Не е вярно, че БСП е отказала участие в правителство

...
Не е вярно, че БСП е отказала участие в правителство
Коментари Харесай

Мая Димитрова: БСП не е имала договорени министри с първия мандат на ГЕРБ

Не е правилно, че Българска социалистическа партия е отказала присъединяване в държавно управление с първия мандат поради Гешев. Те не са поредни, а ние не бихме желали да бъдем патерица. Не е имало контрактувани министри, въобще не е ставало дума за министерски кресла и имена. Това сподели за " Твоят ден " Мая Димитрова, народен представител от Българска социалистическа партия.

По думите ѝ Българска социалистическа партия е гласувала срещу пренасяне по-напред на точката, с която Движение за права и свободи желае да вкара Пеевски в комисията за конституционни промени. " Всички приказват за конституционни промени, само че предложение за такива не са направени от нито една парламентарна група. Ще имаме нашите оферти, само че не сме ги коментирали към момента. От предишния петък има конституционно болшинство, само че Политическа партия или ГЕРБ не са се обръщали към Българска социалистическа партия по този мотив. Съдебната промяна не би трябвало да бъде на парче, а цялостна. Не бихме застанали зад законодателни промени на парче, само че с цел да има работеща правосъдна система би трябвало да има промяна ", съобщи тя.

Според нея в случай че Висш съдебен съвет реши, че пълномощията на Гешев би трябвало да бъдат прекъснати, това ще се случи. " Прокуратурата трябваше да желае имунитети и да работи по този начин не чак откакто се появи опция основният прокурор да бъде освободен. Много преди Мария Габриел да изиска оставката му ние го направихме неведнъж. Магистратите би трябвало да бъдат самостоятелни, а не подчинени на политиците. Трябва да се зададе въпросът какво е спирало прокуратурата да работи досега ", счита Димитрова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР