Не е възможно нещо да съществува само на електронна рецепта

...
Не е възможно нещо да съществува само на електронна рецепта
Коментари Харесай

Д-р Николова: Трябва да има и хартиени рецепти

Не е допустимо нещо да съществува единствено на електронна рецепта и да го няма на хартия. Какво се случва, когато има срив в системата и би трябвало да се изчака връзката да бъде възобновена, а пациентът чака лекарство? Това попита пред Нова телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова. Според нея проблемите, за които се приказва към този момент 4 месеца, свързани с електронните предписания, не са решени. „ Нека да има опция да се изписват хартиени предписания, когато няма опция да се изпише електронна ”, посочи тя.
Прочетете още
Тя добави, че решението за евтини медикаменти за сърдечно-съдови заболявания е довело до големи опашки пред кабинетите. „ Проблемът идва от там, че безплатното лекарство не може да съществува на една рецепта с лекарство, за което би трябвало да се заплати, а медиците сега би трябвало да преработят всички предписания ”, изясни тя.

„ Не е допустимо да се работи по тази административен метод. Не би трябвало да се вкарват безумни административни тежести ”, сподели още медикът.

Гергана Николова добави, че покритието в България на наложителните ваксини, за предходната година, е 93%. Тя прикани хората да не имат вяра на лъжливи реклами в интернет, в които медици популяризират медикаменти със своите лица. Не се заблуждавайте, употребяват се имена на хора, без тяхно единодушие ”, добави тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР