Не е възможно ЕС да постигне целта си да стане

...
Не е възможно ЕС да постигне целта си да стане
Коментари Харесай

Турция призова ЕС незабавно да се освободи от стратегическата си слепота

Не е допустимо Европейски Съюз да реализира задачата си да стане привлекателен властови център без Турция в качеството ѝ на пълновръстен член, сподели Ердоган, обръщайки се към срещата на върха на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в средиземноморския курортен град Анталия, съобщи организация БГНЕС.

Анкара чака Европейски Съюз " неотложно да се освободи от стратегическата си слепота " и да продължи процеса на присъединение в границите на позитивния дневен ред, сподели той. Ердоган насочи рецензия към възходящия расизъм, ислямофобия и антиимигрантски настроения в международен мащаб и съобщи, че те последователно се трансформират в проблем на националната сигурност.

На тазгодишната среща на върха под председателството на Турция бе маркирана и 25-годишнината от основаването на ПСЮИЕ, заяви Анадолската организация. ПСЮИЕ сплотява Турция, Албания, Босна и Херцеговина, България, СР Македония, Румъния, Сърбия, Гърция, Хърватия, Молдова и Черна гора и „ е знак на общата воля на страните от района да подобрят съдействието между тях и да донесе трайна непоклатимост в Югоизточна Европа “, съгласно турското външно министерство.

SEECP сплотява Турция, Албания, Босна и Херцеговина, България, Република Македония, Румъния, Сърбия, Гърция, Хърватия, Молдова и Черна гора и „ е знак на общата воля на страните от района за възстановяване на съдействието между тях и да донесе трайна непоклатимост в Югоизточна Европа “, акцентира турското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР