Не е възможно да замени потенциалната загуба на руски петрол.

...
Не е възможно да замени потенциалната загуба на руски петрол.
Коментари Харесай

ОПЕК предупреди ЕС: Руският петрол няма алтернатива

Не е допустимо да размени евентуалната загуба на съветски нефт. За това предизвестиха в понеделник от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) Европейския съюз (ЕС), заяви " Ройтерс ".

Настоящите и бъдещите наказания против Русия могат да основат един от най-тежките разтърсвания в доставките на нефт до момента и би било невероятно да се заменят тези размери.

Това съобщи Мохамад Баркиндо, общоприет секретар на ОПЕК на среща в понеделник с представители на Европейски Съюз, съгласно копие от речта му.

Европейската комисия (ЕК) изготвя оферти за вероятно налагане на ембарго върху съветския нефт. Това разгласи в Люксембург ирландският външен министър Саймън Ковъни.

По негови думи то може да влезе в идващия пакет наказания. Все още обаче нищо не е уговорено.

От своя страна неговите нидерландски и литовски сътрудник също потвърдиха, че Европейската комисия търси способи да се насочи към съветския нефт, който съставлява към една четвърт от вноса на суровината в Европейски Съюз, като средство за оказване на напън върху Русия.

Евентуалното петролно ембарго обаче зависи както от техническите елементи на обсега и времето за поетапно въвеждане на сходен ход, по този начин и от поддръжката на 27-те страни членки на Европейски Съюз, чиято енергийна взаимозависимост варира доста.

" Ройтерс " отбелязва, че страни като България съвсем напълно зависят от съветския нефт, а Унгария към този момент предизвести, че няма да поддържа възбраната за импорт на съветски нефт.

Позицията на Германия като най-голямата стопанска система в Европейски Съюз ще бъде от решаващо значение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР