Не е възможен кабинет с друг министър-председател, нито с друг

...
Не е възможен кабинет с друг министър-председател, нито с друг
Коментари Харесай

Венко Сабрутев, ПП: Не е възможен кабинет с друг премиер, нито с друг финансов министър

Не е вероятен кабинет с различен министър-председател, нито с различен финансов министър. Нашият министър-председател е Кирил Петков. Нашият финансов министър и вицепремиер е Асен Василев, това съобщи в " Панорама " депутатът от " Продължаваме промяната " Венко Сабрутев.

България се намира в един извънредно внимателен миг. Без държавно управление, без парламент, без бюджет рискуваме да изпаднем в дълбока икономическа и политическа рецесия, означи той.

Причините, заради които държавното управление и Народното събрание би трябвало да продължат да работят са вътрешни, външни и битка с корупцията, посочи той. Вътрешните касаят приемането на актуализацията на бюджета, с цел да може да се осъществят антикризисните ограничения, с цел да се набират средствата за енергийните обезщетения и за актуализация на пенсиите.

Външните са свързани с грантовите средства, които предстоят да дойдат с Плана за възобновяване и резистентност, също така би трябвало да се осъществя промяната с КПКОНПИ, добави Сабрутев.

На въпрос дали ръководещата коалиция има 12 души, които да поддържат решенията ѝ, той съобщи, че това ще стане ясно по време на гласуванията. Идеята на министър-председателя Кирил Петков е да организира диалози с обособени народни представители, като им изясни какви са целите пред държавното управление.

Относно актуализацията на бюджета, той разяснява, че в бюджетна комисия са станали очевидци на безспорен фарс. За първи път в историята на България бюджетна комисия не приема актуализацията на бюджет.

Партиите, които не поддържаха актуализацията са Възраждане, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ", изясни той.

По думите му бюджетната комисия през вчерашния ден е отправила обръщение към хората, че желае да вдигнат пенсиите им, само че няма да даде пари за това, сподели още Сабрутев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР