Не е важно кой ще бъде първи, а кой ще

...
Не е важно кой ще бъде първи, а кой ще
Коментари Харесай

Социолог: Не е важно кой ще е първи, а кой ще събере мнозинство за кабинет

" Не е значимо кой ще бъде първи, а кой ще съумее да откри формула за болшинство, с цел да сформира държавно управление ".

С тази констатация стартира пред БНР разбора на социолога Евелина Славкова от Изследователска организация " Тренд " на данните от последното им социологическо изследване. Тя акцентира, че  сега по-скоро може да се приказва за паритет сред ГЕРБ- и ПП-ДБ .

" Обединението на Политическа партия и Демократична България към този момент е реалност и по тази причина взехме решение да тестваме тези настройки измежду българското общество. Разликата на ПП-ДБ с е към 1%, което е в границите на статистическата неточност, по тази причина по-скоро може да се приказва за паритет.  Има конспирация коя ще бъде първа политическа мощ на изборите на 2-ри април.  ... Големият въпрос е обаче  дали това няма да бъде просто символна победа , тъй като значимото е коя от двете политически обединения, които мерим на 1-ва и 2-ра позиция, ще успее да събере болшинство в 49-ото Народно заседание, с цел да излъчи кабинет ", посочи Славкова. 

Евелина Славкова разяснява резултатите в изследването и на други политически партии и обединения:

" "   удостоверяват резултатите си от изборите през октомври 2022 година...  БСП  се трансформира в треторазрядна политическа групировка....  " "  не би трябвало да се успокояват, че влизат в 49-ия парламент. 4% е доста рискова позиция в социологическите данни. Това, че президентът се дистанцира от и групировката му, може да разочарова гласоподавателите им и да се оттеглен....  НДВС  събират под 1%, съгласно тестването на настройките на гласоподавателите. Ще следим, само че съм песимистична за възможностите на Национална движение „Симеон Втори".... Големият проблем, който се очерта при  Има Такъв Народ , е, че те не можаха да покажат на обществото, че могат да ръководят, мъчно ще активизират хора, които да гласоподават за тях ". 

Социоложката посочи, че  огромната борба сред ГЕРБ- и ПП-ДБ ще изсмуче гласове от дребните политически обединения .

По думите на Славкова в социологическите изследвания на " Тренд " след инфлацията и финансовите проблеми на второ място излиза тематиката за политическата рецесия:

" Българското общество стартира да проблематизира   това, че политическите партии не могат да излъчат постоянен кабинет , който да взема решение проблемите на хората.  Това също ще има своето значение върху изборните резултати ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР