Не е важно кой ще бъде първи, а кой ще

...
Не е важно кой ще бъде първи, а кой ще
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Не е важно кой ще е първи, а кой ще събере мнозинство за кабинет

" Не е значимо кой ще бъде първи, а кой ще съумее да откри формула за болшинство, с цел да сформира държавно управление ". С тази констатация стартира пред БНР разбора на социолога Евелина Славкова от Изследователска организация " Тренд " на данните от. Тя акцентира, че в момента по-скоро може да се приказва за паритет сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
" Обединението на Политическа партия и Демократична България към този момент е реалност и по тази причина взехме решение да тестваме тези настройки измежду българското общество. Разликата на ПП-ДБ с ГЕРБ е към 1%, което е в границите на статистическата неточност, по тази причина по-скоро може да се приказва за паритет. Има конспирация коя ще бъде първа политическа мощ на изборите на 2-ри април. ... Големият въпрос е обаче дали това няма да бъде просто символна победа, тъй като значимото е коя от двете политически обединения, които мерим на 1-ва и 2-ра позиция, ще успее да събере болшинство в 49-ото Народно заседание, с цел да излъчи кабинет ", посочи Славкова. 

" Възраждане "  потвърждават резултатите си от изборите през октомври 2022 година... БСП се трансформира в треторазрядна политическа групировка....  " Български напредък "  не би трябвало да се успокояват, че влизат в 49-ия парламент. 4% е доста рискова позиция в социологическите данни. Това, че президентът се дистанцира от Стефан Янев и групировката му, може да разочарова гласоподавателите им и да се оттеглен.... НДВС събират под 1%, съгласно тестването на настройките на гласоподавателите. Ще следим, само че съм песимистична за възможностите на Национална движение „Симеон Втори".... Големият проблем, който се очерта при ИТН, е, че те не можаха да покажат на обществото, че могат да ръководят, мъчно ще активизират хора, които да гласоподават за тях ", посочи Евелина Славкова.
Социоложката посочи, че голямата борба сред огромните ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще изсмуче гласове от дребните политически обединения.
Интервюто на Даниела Големинова с Евелина Славкова в предаването " 12+3 " можете да чуете от. 

Източник: БНР
Следвайте " Гласове " в
 
15 Фев 20234915 Фев 20236615 Фев 202314515 Фев 202337715 Фев 202316515 Фев 20231289КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 2023120407 Фев 2023111310 Фев 2023355807 Фев 2023925
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР