Не е в вярно, че повечето хора не ходят и

...
Не е в вярно, че повечето хора не ходят и
Коментари Харесай

Доц. д-р Любомир Киров: Ако се отговорни родители, имунизирайте децата си

Не е в правилно, че множеството хора не вървят и един път на година при персоналния си доктор. Над 50% от хората над 18 години са отишли на наложителния обзор при персоналния си доктор. Това е доста огромен % спрямо другите страни. Здравето е отговорност на всеки един човек. Това съобщи Доц. доктор Любомир Киров, ръководител на сдружението на общопрактикуващите лекари в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Всеки родител би трябвало да знае, че би трябвало да си имунизира детето си - всеки човек би трябвало да знае за наложителния обзор ", сподели още той.

"Има опашки, тъй като ние сме единствената страна, в която един човек в един ден, може да отиде до персоналния си доктор, да му се създадат проучвания и даже да се вкара в болница ", добави доктор Киров.

"718 000 са здравно неосигурените лица. Хората, които не посещават лекарите си са са сред 18-20%. В момента има взрив на морбили. Имунизацията е номер едно предписание, не слушайте приказки, че някой би трябвало да ви търси. Ако се виновни родители, имунизирайте децата си ", приключи доцент доктор Любомир Киров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР