Не е удачно юли да има учебен процес, такова мнение

...
Не е удачно юли да има учебен процес, такова мнение
Коментари Харесай

Не е удачно да се учи през юли, според гимназиалн учител

Не е удачно юли да има образователен развой, такова мнение изрази пред Дарик директорът на русенската математическа гимназия Митко Кунчев.  Възпитаници на учебното заведение завоюваха четири медала и огромната купа на интернационалната олимпиада по математика в Сингапур, написа ДАРИК.
 
По предложението на просветното ведомство учениците да учат със седмица повече, само че да иматпо-големи ваканции, директорът уточни, че преди да се създадат сходни промени, трябва много деликатно да се обсъдят.  " Има доста дълбоки обичаи образованието в България и всевъзможни промени от този темперамент пред да се създадат, би трябвало доста деликатно да бъдат разисквани и аргументирани ", сподели Кунчев.

По думите му би трябвало да се има поради с изключение на фактора обичаи и какво се цели с такава смяна.

Според него не е удачно и съществено през юли да тече образователен развой. " 30 юни е последна дата, след която и заради климатичните условия в страната воденето на образователния развой не е в доста положителни условия ", сподели школският шеф. Освен това практиката демонстрира, че доста възпитаници от 11 клас още от 1 юли стартират да работят и съгласно Кунчев, това е задоволително значимо.

Дали обаче може да се стартира седмица по-рано? " Трябва да се има поради въпреки всичко, че учителите имат отпуски, които би трябвало да вземат. По-скоро би било допустимо малко по-рано да стартира образователната година, в сравнение с да се учи през юли, съгласно мен ", сподели Кунчев във връзка друга концепция, която пък идва от работодателски организации - образователната година да стартира от 1 септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР