Не е тайна за никого, че Ливърпул е един от

...
Не е тайна за никого, че Ливърпул е един от
Коментари Харесай

Ще настъпи ли дългоочакваният момент за Ливърпул?

Не е загадка за никого, че Ливърпул е един от най-успешните футболни тимове в Европа, а и по света. Тимът се е потвърдил като тим, който обича да се бори постоянно за успеха и търси крайния триумф. Сред най-бележитите триумфи на Ливърпул са 18 трофеи на Англия, 7 трофея от ФА Къп, 8 купи в шампионата за Купата на Лигата, като по този индикатор Ливърпул даже е рекордьор. Успехите на “мърсисайдци ” не са единствено на домашната сцена, тъй като грандът от град Ливърпул е един от най-титулуваните тимове в европейските клубни шампионати. 5 пъти победител в Шампионска лига/КЕШ, 3 триумфа за Купата на УЕФА и 3 Суперкупи на Европа са завоеванията на отбора на интернационалната европейска сцена.

Всичко това наподобява прелестно, само че в последните години почитателите на британския гранд не могат да се похвалят с доста сходни триумфи. Въпреки всичко представянето през предишния сезон им даде очаквания, че техните любимци още веднъж могат да седнат на европейския престол и да преобладават в Англия. Въпросът е дали Ливърпул ще успее да надгради представянето си и да завоюва огромен трофей? Основите бяха сложени, в този момент пристигна моментът за доказване.

Кога бяха последните огромни триумфи за тима?

Ливърпул е отбор, който е привикнал да печели, само че все пак има моменти, в които просто изпада в рецесия и не може да стигне до трофей. С помощта на спортните анализатори от Betenemy направихме ретроспекция на купите, които отборът последно завоюва. От направените заключения си проличава, че последният трофей във витрината на “мърсисайдци ” пристигна през сезон 2011/2012, когато тимът завоюва Купата на Лигата. От този сезон насам Ливърпул няма извоювана купа във всички шампионати, в които взе участие.

Последният огромен късмет на тима за купа се откри тъкмо в края на предишния сезон, когато Ливърпул се изправи против Реал Мадрид във финалната борба на Шампионска лига. Много онлайн оператори като Bet365 даваха положителни шансове за купа на британския отбор, само че в последна сметка Юрген Клоп не съумя да изведе отбора до трофея и се поздрави единствено със сребърните медали. Последната купа от най-комерсиалния клубен шампионат на Стария континент за Ливърпул пристигна през 2005 година, когато отпред с Рафа Бенитес отборът завоюва купата на дузпи против Милан в незабравима истанбулска вечер. Само 2 години по-късно Ливърпул още веднъж бе на край и отново противник бе италианският Милан, само че тогава “росонерите ” завоюваха трофея.

Що се отнася до последния трофей на отбора в шампионата на Англия, той датира от далечната 1990 година. По това време шампионатът още носи името Първа Дивизия, а в ерата на Премиър Лийг Ливърпул по този начин и не съумява да грабне трофея. Все отново през сегашния сезон “мърсисайдци ” са посочени за един от топ любимците за купата съгласно оценките на българския букмейкър Winbet.

Ще свърши ли дългото очакване за купа вкъщи?

От много време насам Ливърпул наподобява изцяло кадърен да се поздрави с първи триумф в британската Висша лига. През последните 4 сезона отборът приключи на 4 място или по-назад в класирането. От началото на актуалната акция 2018/2019 обаче, ясно се вижда желанието на тима да финишира първи в лигата. През миналия сезон Ливърпул нямаше шансове за първото място в Англия, поради превъзходството на Манчестър Сити, а и в последните кръгове тимът като че ли мислеше повече за Шампионската лига.

28 години минаха от последния трофей на Ливърпул в британското състезание. През тези години отборът беше най-близо до купата в четири сезона, в които финишира втори. Три от тях са в ерата на Висшата лига. Големите очаквания на почитателите не са свързани единствено със мощния минал сезон, а и с положената основа, която сложи той. Най-голяма заслуга за това има наставникът Юрген Клоп.

Ексцентричният немски експерт разполага с всичко належащо да изведе Ливърпул до купата. Не инцидентно мнозина го считат за точния човек отпред на тима. Клоп има онази пристрастеност, която почитателите на отбора имат и желаят да виждат от своите любимци. Когато Ливърпул означи значим гол, Клоп се радва като един същински почитател на Ливърпул, тичайки около тъч линията. Феновете правят оценка това и имат вяра, че Клоп ще възвърне същинската популярност на отбора и най-много ще го качи още веднъж на върха в Англия.

Големите козове на отбора през този сезон

Освен че започва акцията мощно, Ливърпул има и други козове, с които да се надява на триумф през сезона. Най-важният от всички е самочувствието, че отборът може да успее, тъй като през миналия сезон се потвърди като задоволително кадърен да печели значими борби против мощни тимове. Това най-много се прояви в мачовете от Шампионската лига. Единственото отчаяние в шампионата през предишния сезон беше изгубеният край, само че през този Ливърпул ще има късмет за корекция. Според оценките на Efbet отборът се подрежда в топ 5 на любимците за купата, само че след края на груповата фаза възможностите може и да набъбнат.

Друг значим аспект, с който Ливърпул ще търси трофеите през този сезон, е тимът и играчите, които има в него. Можем да кажем, че триото в офанзива, формирано от Салах, Фирмино и Мане, е едно от най-опасните сега, в случай че не и най-застрашителното нахлуване. Зад тях играчите също са задоволително сработени, а от дълги години насам Ливърпул има мощен вратар в лицето на бразилеца Алисон Бекер. Тези предпоставки вършат Ливърпул любимец за другите титли.

Още едно значимо качество на тима през този сезон е по-дългата пейка. Ако през миналата акция в отбора липсваха класни запаси, то през тази това се промени. Ливърпул има на кого да разчита, в случай че срещата не се развива добре и му би трябвало футболист, който да обърне развоя на събитията. А един тим може да се бори на разнообразни фронтове и да бъде ефикасен, единствено в случай че разполага с дълга пейка от класни реализатори.

Всички качества, които са нужни на един евентуален първенец, си личат в сегашния състав на Ливърпул. Въпреки това обаче конкуренцията на всички места е яростна, а сезонът – дълъг. Той е едвам първоначално си, тъй че до края има още много мачове, за които може да намерите подробна информация в другите онлайн оператори. За някои от дербитата, които Ливърпул ще изиграе през сезона, може да потърсите и специфичен, който нормално се дава на нови клиенти на уеб страницата. Такива мачове сигурно ще има много, а почитателите на тима ще се надяват техните любимци да излязат като спечелили от тях.

Ако се върнем обратно в последните няколко сезона на Ливърпул, то през сегашния отборът наподобява най-качествен и най-близо до по този начин чакания трофей в Англия. Тази купа е най-силно жадувана от последователите на Ливърпул и тъкмо тя ще бъде най-съкровеното им предпочитание през тази акция. Предпоставките за триумф са налице, остава тимът да покаже своите качества през целия сезон, да бъде непрекъснат и да не се отхвърля от своята цел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР