Не е тайна, че в момента не е особено евтино

...
Не е тайна, че в момента не е особено евтино
Коментари Харесай

6-те най-бързи начина да осребрите собствения си капитал

Не е загадка, че сега не е изключително на ниска цена да вземете пари назаем. В края на краищата, Федералният запас увеличи референтния си лихвен % 11 пъти през последните 18 месеца - и до момента в който Фед избра да не покачва лихвените проценти на последното съвещание, неговият референтен лихвен % към момента е на 22-годишен връх. Това от своя страна докара до внезапно повишаване на лихвите за всичко - от кредитни карти до ипотеки.

Въпреки това има един евентуално наличен метод да вземете заем тъкмо в този момент и това е като извлечете средства от личния капитал на вашия дом. Вземането на заем против капитала на вашия дом може да бъде образован вид, когато имате потребност от достъп до средства, защото процентите нормално са по-ниски, в сравнение с можете да получите с други типове заеми. Средностатистическият притежател на жилище сега има към 200 000 щатски $ личен капитал, който може да бъде употребен, което може да бъде скъп източник на средства за разнообразни финансови цели, без значение дали желаете да финансирате усъвършенствания на дома, да изплатите задължения с висока рента, да инвестирате в ново бизнес начинание или да покривате непредвидени разноски.

Но има ли варианти за личен капитал, в случай че имате потребност от бърз достъп до средствата си – и в случай че да, кои са най-бързите способи да го извършите? Преди да вземете решение за метода на заемане на личен капитал, ето какво би трябвало да знаете.

Разгледайте днешните най-хубави благоприятни условия за жилищен заем тук.

6-те най-бързи метода да осребрите личния си капитал

Има няколко бързи метода да се възползвате от своя личен капитал, когато имате потребност, в това число: 

Кредитна линия за личен капитал

Кредитна линия за личен капитал (HELOC) е еластичен и бърз метод за достъп до личния капитал на вашия дом. Този вид жилищен заем действа като кредитна карта, което ви разрешава да вземете заем против личния си капитал, когато имате потребност от средства.

Процесът на кандидатстване и утвърждение за HELOC нормално може да бъде приключен за няколко седмици и откакто бъдете утвърдени, можете да получите достъп до средства съвсем незабавно. HELOC нормално оферират по-ниски лихвени проценти от другите форми на заем.

Към 6 ноември 2023 година междинният лихвен % на HELOC е 9,09%, което е доста по-ниско от това, което ще ви бъде препоръчано с доста други типове заеми сега, което го прави доходоносен вид.

Открийте лихвените проценти по жилищния заем, за които бихте могли да се класирате тук.

Рефинансиране на погашение

Рефинансиране на погашение включва замяна на вашата съществуваща ипотека с нова, на по-високо салдо по главницата. Разликата сред новата и остарялата ипотека ви се изплаща в брой. Този способ може да обезпечи еднократна сума от средства и може да бъде приключен относително бързо, според от успеваемостта на вашия заемодател.

Въпреки това, значимо е да запомните, че заменяте настоящия си ипотечен заем с нов — и като подобен вашият курс ще се промени. Ако сте закупили или рефинансирали дома си, когато лихвите се движат покрай 3% през 2020 година и 2021 година, може да не е най-хубавият ход да изберете тази алтернатива тъкмо в този момент. В края на краищата лихвените проценти по ипотечните заеми сега са приблизително много над 7%, тъй че е евентуално месечното ви заплащане да се усили доста сред лихвените такси по жилищния заем и по-високата сума на заема.

Жилищен заем

Заемът за личен капитал, прочут още като втора ипотека, ви разрешава да заемете еднократна сума, като употребявате личния си капитал като поръчителство. Процесът на утвърждение нормално е по-бърз от доста други типове жилищни заеми и можете да получите средствата неотложно.

Лихвените проценти по жилищните заеми също нормално са закрепени, което улеснява планирането на изплащането. И сега жилищните заеми се оферират с проценти, които са приблизително доста по-ниски спрямо доста други типове кредитни артикули. Средният общ лихвен % за жилищен заем сега е 8,94%.

Обратна ипотека

Обратната ипотека е финансов артикул, наличен за притежатели на жилища на 62 или повече години. Тези типове заеми ви разрешават да обръщате личния си капитал в пари без налози, без да се постанова да вършиме месечни заплащания по ипотека.

Тази алтернатива може да обезпечи бърз достъп до средства за пенсионери и възрастни хора, само че е значимо да разберете изцяло изискванията и последствията, преди да продължите. Освен това противоположните ипотеки може да имат по-дълъг развой на заемане спрямо други типове жилищни заеми, тъй че бъдете сигурни, че графикът дава отговор на вашите потребности, в случай че задачата е неотложно да се възползвате от личния капитал на вашия дом.

Мостов заем

Мостовите заеми са краткосрочни заеми, които могат да ви оказват помощ да получите бърз достъп до личен капитал, когато сте в развой на продажба на настоящия си дом и закупуване на нов. Те са потребни за покриване на първичната вноска за вашия нов дом, преди да получите приходите от продажбата на остарелия си дом. Мостовите заеми нормално имат по-високи лихвени проценти, тъй че е най-добре да се употребяват за краткосрочни потребности – само че те могат да бъдат положително решение, в случай че се пробвате да употребявате капитала на вашия дом, с цел да финансирате покупката на нов дом.

Споразумения за шерване на личен капитал

Споразуменията за шерване на дялов капитал включват партньорство с вложител, който ви дава пари в подмяна на дял от бъдещото повишаване или личен капитал на вашия дом. Този способ ви разрешава да получите достъп до личния си капитал, без да вършиме задължения.

Но до момента в който тази алтернатива може да бъде бърза и може да не изисква месечни заплащания, значимо е да разберете евентуалните дълготрайни финансови последствия от този тип съглашение. Трябва също по този начин деликатно да обмислите изискванията, преди да вземете каквото и да е решение.

Долната линия

Изплащането на вашия личен капитал може да ви обезпечи по този начин нужните средства за разнообразни финансови цели. Въпреки това е от решаващо значение да изберете метода, който дава отговор най-добре на вашите характерни потребности и условия. Преди да се докоснете до личния си капитал, рационално е да се уверите, че вземате осведомено решение и че разбирате изцяло последствията от определения от вас способ.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР