Не е тайна, че стресът е причина за много от

...
Не е тайна, че стресът е причина за много от
Коментари Харесай

9 симптома на стреса

Не е загадка, че стресът е причина за доста от нашите заболявания, пишат редакторите на ABC Fact. Той ни пречи да сме ефикасни, нарушава имунната ни система, утежнява изцяло здравето ни. Понякога даже не осъзнаваме, че сме в положение на стрес, тъй като той ловко се прикрива измежду други признаци. По-долу описваме 9 такива признака, на които би трябвало да се обърне внимание и да се потърси цялостната причина за тези положения.

1. Изпитвате болка

Повечето хора не слушат тялото си до момента в който не стартират да изпитват нетърпима болежка. Когато равнището на стрес е доста високо, в тялото ни стартират процеси на самоизтребление. Възможно е да имате проблеми със стомаха, сърцетуптене, дълготрайно напрежение в мускулите, диария, болки в гърдите. Започвате постоянно да се разболявате, развивате артрит или чести главоболия. Не подценявайте признаците! Това е първата стъпка за справяне със напрежението. Настъпило е време за неотложни промени.

2. Нарушен сън

Всички промени в съня, са знак за проблем. Независимо дали става дума за непрекъсната отмалялост заради безсилие или бодърствуване. Медитация, здравословна диета и физически извършения ще оказват помощ да се справите ненапълно със обстановката, само че би трябвало да намерите корена на казуса, който провокира това положение. Може би сте прекомерно разтревожени през нощта? Или имате кошмари? В последна сметка, това, което се случва с нас всеки ден, въздейства на подсъзнанието ни през нощта. В резултат на това човек страда от липса на сън. И стресът от своя страна е спънка да приведем мозъка си неподвижен. 

3. Постоянни промени в телесното тегло

Преяждате или забравяте да ядете? Когато сте под стрес, метаболизмът се забавя, по този начин че бързо трупате наднормено тегло. Промените в апетита са един тип радар на прочувственото и физическото ни положение. Когато човек е под стрес, клетките на тялото не получават нужното количество О2. Храната дава енергия и метода по който се храним е индикатор за това по какъв начин се оправяме. Ядете доста сладко? И.r може би не се храните задоволително? Тялото е сложен механизъм и нашето отношение към него се основава на нашата умствените качества за превъзмогване на прочувствените проблеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР