Не е тайна, че специалистите на Advanced Micro Devices активно

...
Не е тайна, че специалистите на Advanced Micro Devices активно
Коментари Харесай

Новият чип за Xbox One X ще има осем Zen 2 ядра и GPU от ново поколение

Не е загадка, че експертите на Advanced Micro Devices интензивно работят върху новия хардуер за геймърските конзоли на Sony и Microsoft. Тази информация нееднократно бе потвърждавана от AMD, в това число и от изпълнителния шеф Лиза Су.

И двата производителя на геймърски конзоли към този момент не разгласяват никаква информация и би трябвало да се разчита на приключването на вътрешни данни. Така да вземем за пример, известният блогър Брад Самс (Brad Sams), който постоянно показва данни за Microsoft, показа някои детайлности за новия чип за Xbox One X, към този момент прочут като Project Scarlett .



Анонсът на Xbox е плануван за 2020 година, като в същата година се чака Sony да показа новата PlayStation 5. Според тази информация, конзолата на Microsoft ще употребява хибриден процесор с осем х86 процесорни ядра Zen 2 и графичен ускорител с архитектура от ново потомство (най-вероятно AMD Navi). Новата технология освен ще обезпечи игри с 4К резолюция, само че и при fps 60 фрагмента в секунда.

PlayStation 5 ще употребява сходен чип, също с осем Zen 2 ядра и графичен ускорител с архитектура Navi. Но работната периодичност на ядрата ще бъде друга и конфигурацията на графичната подсистема ще бъде по-различна. Освен това, Microsoft най-вероятно ще употребява свои хардуерни способи, като да вземем за пример бързия ESRAM буфер в Xbox One.

Според изтеклата към сегашен ден информация, конзолите на Microsoft и Sony ще употребяват само чиповете на AMD.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР