Не е тайна, че сме изнасяли оръжие за Украйна през

...
Не е тайна, че сме изнасяли оръжие за Украйна през
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Не е тайна, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни

Не е загадка, че сме изнасяли оръжие за Украйна през трети страни. Странното е че получаваме тази. Докато беше вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова твърдеше, че един патрон не е изнесен за Украйна. Това съобщи в ефира на Нова телевизия служебният министър на защитата Димитър Стоянов.

Оръжейния бизнес се храни от спорове. Къде е спора сега - в Украйна. Очаквано бизнеса е ориентиран на там, разясни той. По думите му през 2022 година за Румъния и Полша са изнесени оръжия и муниции за 2.6 милиарда лв..

Според министър на защитата позицията на Българска социалистическа партия по проблема е странна. Те нападнаха служебния кабинет за даването на оръжия незабавно щом паднаха от власт, разясни Стоянов.

Той уточни, че при е била спазена буквата на закона , както настояват Кирил Петков и Асен Василев, тъй като това се търговски покупко-продажби. Обидно е обаче държанието на политиците, които приказваха едно, а правеха друго, разясни министърът.

По отношение на това дали ще остане министър на защитата в идващия длъжностен кабинет той съобщи, че това зависи от президента. Той разясни, че диалози по тематиката не са водени. По думите му е значимо след изборите да има постоянно държавно управление, което да продължи водените досега политики.
 Димитър Стоянов разгласи в Рамщайн, че предоставяме военна помощ на Украйна
Димитър Стоянов разгласи в Рамщайн, че предоставяме военна помощ на Украйна

Министерството на защитата не прецизира, дали се чака решението на Конституционния съд по казуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР