Не е тайна, че микротранзакциите са един от бичовете на

...
Не е тайна, че микротранзакциите са един от бичовете на
Коментари Харесай

Тъжно: Микротранзакциите растат, сочи проучване

Не е загадка, че микротранзакциите са един от бичовете на мобилния свят, примамвайки – или от време на време напряко изнудвайки – потребителите да заплащат сякаш дребни суми непосредствено от приложението или играта, с цел да преодолеят изкуствено сложени загради.

И хората явно са ОК с това.

Ново изследване демонстрира, че през 2017 година микротранзакциите са се нараснали с цели 23 %. През 2016 година междинният iOS консуматор е плащал 47 $ годишно за микротранзакции, до момента в който през предходната тази сума към този момент е 58 $. Подобна наклонност обаче се харесва както на самите разработчици, по този начин и на Apple , защото колосът прибира % от всеки изхарчен $.

Без изненада, точно мобилните игри са главният източник на микротранзакции. По данни на Sensor Tower, потребителите дават 62 % от всичките си суми, с цел да съкратят времето за очакване в игри, да завъртят още един път виртуалната рулетка, с цел да им се падне нов воин или нещо сходно.

Другата категория, където доминират микротранзакциите, са така наречен начин на живот приложения като Tinder. Там заплащанията са скочили с цели 110 % за една година, въпреки че стойностите не са толкоз огромни. Най-малко заплащат хората за микротранзакции в музикални приложения .

Средно за 2017 година iOS потребителите са свалили 45 приложения, което е с четири повече от предната година. Отново най-вече се смъкват игри, което изяснява и наклонността за повече микроплащания там.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР