Не е тайна, че медът е сред най-полезните за организма

...
Не е тайна, че медът е сред най-полезните за организма
Коментари Харесай

Какво ще стане, ако ядем мед всеки ден

 мед

Не е загадка, че медът е измежду най-полезните за организма ни артикули. Високото наличие на ензими и способността на меда да забавя процесите на стареене му дават купата на супер артикул – по тази причина не е учудващо, че се връщаме към правилата на хранене, коит са изповядвали нашите предци. Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че започнете да консумирате мед всеки ден:

Кожата става по-чиста
Медът се явява естествен антиоксидант, който оказва помощ на организма да е избави от непотребните отрови. Благодарение на антибактериалнтие си свойства медът може да направи кожата ви по-чиста от когато и да било.

Свалят се килограми

Захарта, която се съдържа в меда се отличава от онази, която използваме всекидневно. Научете се да заменяте с мед обичаните си сладкиши и газирани питиета, с цел да започнете да губите непотребните килограми.

Регулира кръвната захар

Както към този момент споменахме, в меда се съдържа предостатъчно количество захар. Но неповторимата композиция от фруктоза и глюкоза в действителност оказва помощ на организм да контролира равнището на захарта в кръвта и като бонус намалява холестерола.

Срещу сърдечни болежки

Антиоксидантите и флавоноидите, съдържащи се в меда, оказват помощ да се предотврати риска от пораждане на сърдечно-съдови болести. Изследванията посочили, че медът забавя процеса на окисление на холестерола в човешката кръв, като по този метод предотвратява процеса, който може да докара до инсулт.

Сбогом, отрови

Мед и топла вода е съвсем най-хубавата композиция, ориентирана към отмиването на нездравословните боклуци от тялото. Детоксикация вкъщи с подръчни средства.

Укрепва имунитета

Медът има някои много впечатляващи качества, които са потребни за имунната система. Важното е да купувате единствено органически мед, цялостен с ензими, витамини и минерали, които ще ви пазят от доста неприятни бактерии.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР