Не е тайна, че ключът към дълголетието е здравословният начин

...
Не е тайна, че ключът към дълголетието е здравословният начин
Коментари Харесай

Учените разкриха ефекта на една подправка върху продължителността на живота

Не е загадка, че ключът към дълголетието е здравословният метод на живот. Можете доста да удължите годините на своето битие на Земята, като се откажете от неприятните привички, спазвате разпоредбите за хранене, постоянното физическо натоварване и спите задоволително през нощта.

През последните години се обръща особено внимание на храненето и по какъв начин някои храни въздействат на организма. Учените непрестанно търсят най-хубавите диетични решения за закъснение на стареенето. Експерти от университета McGill в Монреал обясниха, че стареенето усилва податливостта към разнообразни болести. Една елементарна фалшификация има редица преимущества за попречване на редица болести.
 5 храни, които разреждат кръвта и предотвратяват образуването на съсиреци 5 храни, които разреждат кръвта и предотвратяват образуването на съсиреци
Днес разчитаме най-вече на хапчета за лекуване на всевъзможен тип здравословно положение. Но знаете ли, че някои натурални храни и билки мо...

Куркумата има антиоксидантни, противовъзпалителни и антимикробни свойства. Предлага се и като добавка. Куркумата ще спре растежа на раковите кафези и може също по този начин да бъде ефикасна при лекуване на множествена склероза, бъбречни болести, метаболитен синдром (комбинация от диабет, хипертония и затлъстяване).

Човек, обиден от болест, е по-малко евентуално да доживее дълбока напреднала възраст, тъй че в този момент си коства да се направи стъпка към попречване на разнообразни болести. Можете да извършите това, като добавите освен куркума към вашата диета, само че и повече зеленчуци и плодове.

Учените са открили и непредвиден резултат на бобовите култури върху продължителността на живота. Изследванията демонстрират, че яденето на грах, леща и фасул може да понижи риска от ранна гибел.

Неотдавнашно, водено от Алианса на диетолозите и Световната здравна организация, откри непрекъсната връзка сред потреблението на бобови растения и дълголетието. Учените проучиха данни за здравето на възрастните хора от шест страни, както и за резултата върху организма на избрани групи храни - зеленчуци, бобови растения, плодове и ядки, зърнени храни, млечни артикули, месо, риба. Освен това те преглеждат съотношението на мононенаситените към наситените мазнини като маркер за идна гибел.

Установено е, че на всеки 20 грама бобови храни, употребявани всекидневно, рискът от гибел е понижен с 8%. Авторите на научния труд означават, че всичко се основава на резултатите от класическо изследване, извършено в седем страни през 60-те години.
 Най-добрата напитка за детокс на белите дробове на пушачи Най-добрата напитка за детокс на белите дробове на пушачи
Тази напитка за детоксикация на белите дробове е идеална за пушачи. Не е загадка, че пушенето убива. И освен самите пушачи, само че и тези,...

Това е първото огромно изследване, което изследва освен диетата и метода на живот, само че и други рискови фактори за сърдечно-съдови болести в разнообразни култури, споделиха учените. Според тях обичайните групи храни са разнообразни във всяка страна, като се изключи една - бобовите.

Обикновено бобовите растения са с ниско наличие на мазнини и високо наличие на фолиева киселина, калий, желязо и магнезий. „ Те също са богат източник на здравословни мазнини, протеини, разтворими и неразтворими фибри “, обясниха лекарите.

Видове бобови растения и тяхната приложимост в готвенето:

·         Adzuki боб (известен също като полски грах или червен боб): супи, тестени произведения, японски и китайски ястия

·         анасази фасул: супи и ястия от югозападната кухня; Може да се употребява в предписания, които изискват пинто фасул
 10 супер храни за супер памет 10 супер храни за супер памет
Колкото повече остарявате, толкоз повече грижи би трябвало да полагате за мозъка си, с цел да действа вярно. Човешкият мозък си набира...

·         черен грах: салати, гювечи, палачинки и южни ястия;

·         едамаме: Закуски, салати, гювечи и ястия с ориз;

·         фасул фава: яхнии и гарнитури;

·         Гарбанцо боб (известен също като нахут): гювечи, хумус, чорба от минестроне и испански и индийски ястия

·         леща: супи, яхнии, салати, гарнитури и индийски ястия.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР