Не е тайна, че гроздето изобилства от полезни вещества. То

...
Не е тайна, че гроздето изобилства от полезни вещества. То
Коментари Харесай

Какви храни помагат в борбата с артрита

Не е загадка, че гроздето изобилства от потребни субстанции. То е богато на глюкоза и антиоксиданти, на калций, магнезий, натрий, желязо, алуминий, манган, сяра, фосфор, мед, йод, бром и други В състава на бялото грозде ще откриете и огромни количества витамин D, витамин B1, витамин B2 и витамин C. 

Оказва се, че някои от тях, и по-специално полифенолите, даже облекчават признаците на артрит.  " Гроздето е един от най-хубавите противовъзпалителни хранителни артикули, като свойствата му не отстъпват на медикаментите, предписвани със същата цел ", споделя английският диетолог доктор Джош Акс, базирайки се на резултатите от проучване на бразилски учени, написа obekti.bg. 

Артрит е болест (поражение) на ставите. Може да е елементарен артрит или ревматоиден артрит, който е автоимунно заболяване. Протича в остри и хронични форми с проваляне на една или няколко стави. Причините може да са многочислени - ревматизъм, контузия, нарушаване на обмяната на веществата и други.

Артритът е необятно публикувано заболяване. Само в Съединени американски щати от него страдат 42 милиона души, а в България такава статистика няма. Изходът е неподходящ, към този момент лекуването може единствено да забави хода на болестта, което може до докара до парализа и неработоспособност.

Най-често срещаният тип артрит е остеоартритът, означаван още като остеоартроза, артроза или дегенеративна ставна болест. 

Можем да повлияем на артрита чрез здравословен метод на живот. Така да вземем за пример някои храни са извънредно потребни за ставите и доста подобряват симптомите на артрита.

Мазната риба е една от тях. Сьомгата и скумрията са извънредно богати на омега-3 мастни киселини, които имат противовъзпалителен резултат. Тези морски дарове съдържат и витамин D, който потвърдено повлиява признаците на артрита.

Чесънът също е потребен за пациентите с артрит. Той също има свойства, които борят възпаленията. Проучвания сочат също, че чесънът усъвършенства работата на имунната система, което оказва помощ при ревматоидния артрит. Редовната му консумация пък понижава риска от развиването на остеоартрит.

Част от всички потребни свойства на джинджифила - облекчава признаците на всички видове артрит.

Не е загадка, че броколите са един от най-полезните зеленчуци. Те се свързват с понижаване на възпалителния отговор на тялото, което оказва помощ в лечението на артрит, най-много в поддържането на положението.

Орехите са едни от най-полезните ядки. Те съдържат йод, който е мъчно да си набавим, само че и омега-3 мастни киселини, които, както към този момент казахме, са целесъобразни за страдащите от артрит.

Горските плодове са друга храна, която пациентите би трябвало да употребяват. Изключително богати на антиоксиданти, малините, къпините, боровинките и ягодите ни набират доста витамини и минерали, също така блокират възпалителните процеси, които провокират болежка.

Спанакът е потребен за цялото тяло. Той също съдържа доста антиоксиданти, които понижават количеството на възпалителни сътрудници в тялото, виновни за развиването на ревматоиден артрит. Скорошни изследвания сочат също, че един съответен антиоксидант, който се съдържа в зеленчука, блокира развиването на остеоартрита.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР