Не е тайна, че Google и другите големи технологични компании

...
Не е тайна, че Google и другите големи технологични компании
Коментари Харесай

Google е изтеглила 3,2 милиарда реклами през 2017



Не е загадка, че Гугъл и другите огромни софтуерни компании имат съществени усложнения с филтрирането на неуместно рекламно наличие. В доказателство на това излиза и формален отчет, съгласно който Гугъл е изтеглила над 3,2 милиарда неприятни реклами през 2017-а година или два пъти повече от изтеглените през 2016-а 1,7 милиарда.

В отчета още се загатва, че Гугъл са премахнали 320 000 рекламодатели, сложили са в блеклист 90 000 уеб страницата и са премахвали реклами от над 2 милиона страници на месец. От всички 3,2 милиарда отстранени реклами, " единствено " 79% са заблуждавали потребителите и са ги пренасочвали към уеб сайтове с вируси и малуер. Гугъл са премахнали и 48 милиона реклами, които са принуждавали потребителите да конфигурират злотворен програмен продукт.

Може да се каже, че нервността към подправените вести и дезинформацията е изиграла огромна роля за сходен скок, само че директни доказателства за това няма. Гугъл омаловажава ролята на този тип машинация, като споделя, че от над 11 000 извършители, единствено 90 са въвлечени в разпространяването на неистинно наличие.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР