Не е тайна, че германците могат да пътуват и много

...
Не е тайна, че германците могат да пътуват и много
Коментари Харесай

Защо германските туристи вбесяват всички?

Не е загадка, че германците могат да пътуват и доста от тях могат да си го разрешат умерено. В естествени времена преди пандемията бихте могли да срещнете германци по цялата планета - в Сан Франциско, на върха на „ Бурж Халифа “ в Дубай или страхотни музикални събития като в Кемдън, Лондон, написа pochivka.blitz.bg.

Те си резервират сафарита в африкански страни, круизи по всички океани или вършат преходи в Аржентина. Имате възприятието, че бихте ги срещнали и на Сатурн.

Проблемът на жителите на другите страни, несъмнено, не е с германците, които четат Ницше и са виновни към околната среда или с тези, които сами си бродират бельото, или с тези, които имат усет и слушат концерт на Малер на телефона си.

Повечето недоволства от немските туристи идват, когато те се държат като простаци по европейските курорти. Хора, които пият по 25 часа дневно и се държат като пияници, или педантични германци, които стават в 5 ч. сутринта, с цел да атакуван шезлонгите на басейна в хотела като ги окупират с кърпите си.

Проучване на организацията YouGov, тъкмо преди коронавирусът да удари, изследва 26 страни, с цел да разбере хората от кои националности са желани за туристи и кои са призрачен сън за локалните.

Германците са в топ 5 на най-лошите туристи във всички европейски страни, написа The Berlin Spectator.

Германците са измежду най-мразените почиващи в страната, която посещават най-често – Испания. Около 17% от испанците имат неприятно мнение за туристите от Германия. Те съумяват някак да нервират и към 16% от норвежците.

Добрата вест е, че германците са самокритични. 15% от тях споделят, че сънародниците им не се държат добре по време на отмора.

Те се успокояват с обстоятелството, че има нации, които са още по-зле в това отношение – да вземем за пример британците и руснаците. В Испания и Германия английските туристи, или най-малко пиещите измежду тях, са изключително непопулярни. В Дания, Швеция, Финландия, Норвегия и Германия пиещите съветски туристи се смятат за най-лошите.

Според същото изследване китайците са най-лошите туристи в Азия, в това число и в самия Китай. В Сингапур две трети от запитаните считат китайските туристи за ужасни и мнението е сходно и в Индонезия, Малайзия, Филипините, Тайланд, Виетнам и Австралия.

Японците са в другата прекаленост. Всички ги обичат – и в Европа и в Азия.

Но да се върнем на германците. Едно от нещата, които ги прави толкоз дразнещи, са техните неуместни недоволства. В някои случаи те имат право. Но когато туристите от страната на братвурста и часовниците с кукувица се оплакват от дребни вани, остарели мебели или растения, които нямат задоволително листа по тяхно мнение, това е меко казано необичайно. А това са същински недоволства, получени от туроператор от германци.

Кой е най-хубавият метод да се оправите с такива туристи? Изчакайте ги да дойдат в хотела, по-късно ги заключете в килера с бира и лебервурст. Или в целия хотел настанете единствено германци. Така те ще се нервират единствено един различен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР