Не е сниман този хеш код, извършени са други действия“,

...
Не е сниман този хеш код, извършени са други действия“,
Коментари Харесай

Матева за машините: Информацията от ДАНС е доста притеснителна, не е сниман хеш кодът

" Не е сниман този хеш код, осъществени са други дейности “, съобщи заместник-председателят и представител на Централната изборна комисия Росица Матева по отношение на появилата се информация в петък, че на 25 октомври зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал кодовете на машините, записал ги на телефона си и на флашка.

" В МЕУ, в предпазена среда, се организира доверено създаване на изходния код. Тогава беше основан и хеш кодът, който беше оповестен на Facebook страницата на МЕУ. Този код е обществен. В понеделник, още веднъж в предпазена среда, беше възложен достъп до изходния код на всички регистрирани участници. След това, в нарушаване на всички правила, зам.-министърът е направил дейности, които дават съображение да не сме сигурни какъв програмен продукт е конфигуриран на машините “, посочи Матева.

Росица Матева уточни обаче, че не може да оповести съответните дейности на Стойнов. " Информацията, която получихме от ДАНС е много притеснителна и даде съображение на ЦИК да вземе решението да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини “, безапелационна бе тя.

" ЦИК е приела решение, което са длъжни да изпълнят всички общински изборни комисия и в страната няма да се гласоподава с машини. Не разбирам за какво ОИК-София е приела такова решение. То ще бъде прегледано на съвещание на ЦИК. Не би трябвало да има по какъв начин да се гласоподава с машини, тъй като ЦИК не е дала позволение машините да напущат склада. Как са го напуснали и каква е повода да тръгнат по страната, би трябвало да отговори вътрешният министър “, уточни Матева.

Тя акцентира, че постоянно ЦИК давала позволение машините да изоставен склада. По думите й, откакто разбрали, че машините са напуснали склада, в който се съхраняват, неотложно дали инструкции да се върнат и да бъде запечатан.

" Всички машини би трябвало да бъдат върнати в склада “, посочи Матева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР