Не е случайно затишието през последните 1-2 дни. Ресурсите на

...
Не е случайно затишието през последните 1-2 дни. Ресурсите на
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Ресурсите на Путин се изчерпват. Военната мощ е едно, глупостта - съвсем друго

„ Не е инцидентно затишието през последните 1-2 дни. Ресурсите на Путин се изчерпват. Военната мощност е едно, неспособността и нелепостта - напълно друго “. Това е коментарът за войната в Украйна на Димо Гяуров – някогашен шеф на Националната разследваща работа и някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили.

„ Утре или други ден ще пристигна моментът, в който украинците ще удрят руснаците в тил, когато руснаците останат без боеприпаси. Украйна се бие за Европа, тя е рубежът, който стопира този вманиачен човек “, сподели Гяуров за Владимир Путин в изявление пред bTV.

Според него НАТО не би се намесил с военни дейности в Украйна, а единствено с техническа военна помощ като муниции и оръжие. Европейски Съюз към този момент разгласи невиждан ход – че ще финансира закупуването и доставката на оръжия на стойност 500 милиона $ за страната.

„ Изненадах се какъв брой зле готова беше украинската противовъздушна защита. Те се нуждаят от портативни зенитно-ракетни комплекси. 10 украинци, въоръжени със Стингъри, могат да смъкват 20 хеликоптера. И ние можем да им ги пратим. Украйна, уповавам се, ще ги получи от страните от Европейски Съюз. Надявам се и ние да им помогнем, разполагаме с такива средства, произвеждаме такива средства “, сподели Гяуров.

След като Путин разгласи, че слага нуклеарните сили на Москва в „ специфичен режим “ на подготвеност, някогашният шеф на Национална разузнавателна служба разяснява, че не има вяра „ този неустойчив човек да пристъпи до такова нещо “ – т.е. да употребява нуклеарно оръжие.

„ Това е по-скоро агитация, ориентирана към съветския народ. Преди няколко дни Путин се опита да уплаши руснаците да чакат удари от страна на НАТО по съветски обекти, приказва за опасност, съветската агитация загатва, че Русия е предмет на нахлуване от страна на НАТО. Надявам се това да е в този подтекст “, сподели Димо Гяуров.

Според него глобите към този момент работят против съветския президент, а Европейски Съюз е трябвало да наложи по-рано сходни ограничения.

„ SWIFT не е най-голямото оръжие – блокирането на активите на съветските банки в чужбина ще изиграе най-голяма роля. Путин натрупа някъде скрити запаси и съумява да придвижва стопанската система си, без значение от икономическите наказания, които получава. Сега няма да може да го направи, няма да може да придвижва армията си “.

„ Не ми се коства, че трансформира тактиката. Има по-скоро някакво изчакване. Под формата на договаряния ще получи тактическа пауза, с цел да достави бойните си редове с муниции и гориво. Надявам се обаче този спор да завърши бързо. Да се молим за Украйна “, сподели Гяуров.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР