Не е сигурно дали и кога сезонът в НБА ще

...
Не е сигурно дали и кога сезонът в НБА ще
Коментари Харесай

Вижте кои са фаворитите за индивидуалните награди в НБА

Не е несъмнено дали и по кое време сезонът в НБА ще се доизиграе. Има разновидности останалата част от постоянния сезон да бъде прескочена, с цел да се влезе непосредствено в плейофи за привършване на сезона по-бързо. Затова ви представяме главните любимци за самостоятелните награди в Лигата, в случай че приемем, че постоянният сезен не се доизиграе. Новобранец на годината: Джа Морант (Мемфис Гризлис)
Джа Морант бе най-хубавият новобранец през актуалната акция. Ще бъде незаслужено премията да се даде на Зайън Уилямсън, който изигра едвам 19 мача, макар че сподели с какъв гений и умения разполага. Морант бе здрав и работлив от първия мач до края, като той е една от главните аргументи Мемфис да се намира на плейофно място е тъкмо той.
Най-прогресиращ състезател на годината: Девонте' Греъм (Шарлът Хорнетс)

През предишния сезон междинните индикатори на Греъм сочат 4.7 точки, 1.4 битки и 2.6 асистенции. През сегашния те скачат на 18.2 точки, 3.4 битки и 7.5 асистенции. Сформира продуктивно партньорство с привлечения от Бостън Тери Розиър и сподели способността си да бъде главен плеймейкър за своя тим. Бам Адебайо от Маями Хийт също е измежду любимците.
Шести състезател на годината: Лу Уилямс (ЛА Клипърс)

Трикратният притежател на премията се е запътил към четвърта. Въпреки че Клипърс разполагат с Кауай Ленърд и Пол Джордж, то за противниците им сигурно е най-трудно да се оправят с влизащия от пейката Уилямс. Средни индикатори от 18.7 точки, 3.1 битки и 5.7 асистенции в тим с още трима съществени изпълнители (Кауай, Джордж, Херъл) са задоволителни за Лу да вземе своята четвърта премия от посочената категория.
Защитник на годината: Антъни Дейвис (ЛА Лейкърс)

Дейвис е безспорен звяр в нахлуване, само че през сегашния сезон отбраната му е на топ равнище. " Веждата " блокира приблизително по 2.4 изстрела и краде по 1.5 топки на мач и е главната причина Лейкърс да имат третата най-хубава отбрана в Лигата. До момента Дейвис не е печелил премията, само че сигурно е най-заслужилият за нея през актуалната акция.
Най-полезен състезател: Янис Адетокумбо (Милуоки Бъкс)

Янис Адетокумбо е най-хубавият състезател в най-хубавия тим в НБА. Въпреки страхотния сезон на ЛеБрон Джеймс, Янис се е устремил към втория си следващ MVP. 29.6 точки, 13.7 битки, 5.8 асистенции, 1.0 отнети топки и 1.0 блокирани изстрели за 30.9 минути на мач сочи статистиката му за сезона. Коефициентът му на потребно деяние е преди всичко от всички играчи с 31.71, а Милуоки е първи в НБА с баланс 53 победи и 12 загуби.
Треньор на годината: Ник Нърс (Торонто Раптърс)

Абсолютно никой не очакваше Торонто да бъдат толкоз положителни без Кауай Ленърд. В момента Раптърс са втори в Източната конференция с баланс 46 победи и 18 загуби, а повода за това е точно Ник Нърс. Въпреки че това е едвам вторият му сезон в НБА, той демонстрира, че е един от най-хубавите треньори в Лигата и съумя да извлече максимума от играчи като Сиакам, Лаури, ВанФлийт, Пауъл, Ибака. Майк Бъдънхолзър и Франк Воугъл се оправят отлично отпред на Милуоки и ЛА Лейкърс, само че при тях бе предстоящо. Неочаквано бе това, което Нърс и Торонто сториха преди прекъсването на сезона.  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР