Не е сериозно да искаш оставката на министър за една

...
Не е сериозно да искаш оставката на министър за една
Коментари Харесай

Стефан Янев призна коя партия ще оглави

Не е съществено да искаш оставката на министър за една дума, разгласи някогашният началник на Министерството на защитата Стефан Янев в предаването " Лице в лице ".

Според него министър председателят Кирил Петков не познава институционалната среда, тъй като той не може да го освободи еднолично това прави Народното събрание. Янев съобщи, че е желал да види тъкмо с какви причини ще бъде призната неговата оставка в Народното събрание.

" Не бих споделил, че е имало спор с премиера, само че има надълбоко недоумение кой е националния интерес и по какъв начин той да бъде предпазен ", сподели Янев.

Ще вземам участие в партия единствено с подобаващите хора без вождизъм, сподели някогашният боен министър.

" Въпросът с партията е доста необикновен и стартирам да чувствам към този момент, че има подстрекателство в медийното пространство. В българския дневен ред сякаш на мода е вождизма и всеки да каже „ аз, аз, аз ще върша, аз ще… “, само че моето непретенциозно схващане е, че партия се прави от хора, когато едни хора търсят политическо посланичество, когато едни хора търсят единодушие в тяхната визия за развиване на страната като метод за решение на избрани проблеми, те се събират и вършат партия. Ако аз съумея да намеря такива хора да се включат в този развой, може би бих взел участие в такава партия, само че дано да не приказваме с „ аз “, а да приказваме за „ ние “, когато се стигне до този миг “, разяснява Янев.

Бившият боен министър означи, че няма да откаже да бъде водач на подобен план, в случай че тези хора го изберат.

Не се усещам като грешката на Кирил Петков. Той направи подстрекателство, че имам партия и направи една доста сериозна неточност във връзка с институционалното деяние на страната.

Кирил Петков не може да ме уволни, разяснява някогашният министър на защитата по отношение на освобождението му от поста.

Аз заявих няколко пъти - не се усещам отговорен за това, че съм сторил нещо неправилно. Исках да чуя причините и дебата. Надявам се, че българският народ реши самичък за себе си дали е вярно. Миналия уикенд разбрах, че ще бъда уволнен, показа още той.

Нека да оставим думите. Заради една дума да искаш оставката на министър не е съществено. Имаме надълбоко недоумение в тази среда, която образува ръководството на страната по отношение на това, кой е националният интерес, разяснява Янев.

През последните няколко седмици разбрах, че има разминаване в схващането за националния интерес.

Тънките линии в самата коалиция във връзка с това какво желаят и могат да поддържат съдружните партьори, водеше до недоумение.

Разбира се, че е война. Няма по какъв начин, когато умират хора и има филантропична злополука, когато се позволява инфраструктура, да търсим други способи на изложение. Аз цитирах Путин и желаех да загатна на нашите родни военнолюбци, че той оставя врата към дипломацията. Българската територия не е директно застрашена, само че българската стопанска система е.

В момента пропагандата и на двете страни замъглява картината. Трудно е да се направи оценка какво се случва и на последствията, уточни още Стефан Янев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР