Не е само Covid в тоя свят. Ковидът е нещо,

...
Не е само Covid в тоя свят. Ковидът е нещо,
Коментари Харесай

Д-р Неделчо Тотев: Хората умират и от други заболявания, не само от Covid

" Не е единствено Covid в тоя свят. Ковидът е нещо, което като че ли концентрира вниманието върху себе си и всичко друго се подценява, но хората мрат като мухи от други болести , колкото и цинично да звучи ".

Това сподели пред БНР доктор Неделчо Тотев, ръководител на Сдружението на общинските лечебни заведения и шеф на болничното заведение в Чирпан.
 Спират плановите интервенции във Варна от вторник
Спират плановите интервенции във Варна от вторник

Забраняват и свижданията във всички варненски лечебни заведения

" В България постоянно сме били преди всичко в последните 5-6 години по смъртност и и си оставаме на първо. Няма по какъв начин в този момент да се оправдаваме с Covid-а, че той мори най-вече ", изясни доктор Тотев.

Според шефа на болничното заведение в Чирпан вълната (на ковид - б.р.) още не е в разгара си. Не че не зачестяват случаите и леглата от ден на ден и повече се пълнят, само че все още към момента имаме свободни такива . "

Болницата в Чирпан има 32 кревати за пациенти с ковид, от които към тази заран 18 са били запълнени . Голяма част от дребните общински лечебни заведения от първо равнище нямат интензивни кревати, посочи доктор Тотев.

" Малко са лечебните заведения, които имат така наречен реанимационни кревати, тъй като би трябвало да са обезпечени с личен състав ", изясни медикът и шеф на болничното заведение в Чирпан.
 Ловеч има кревати за коронавирус, само че не и лекари
Ловеч има кревати за коронавирус, само че не и лекари

Има трима заболели лекари от Коронавирус

По думите му цените на тока съществено са блъснали лечебното заведение, а сметката за газ ги е туширала .

Според доктор Тотев би трябвало да се подчертава върху компенсаци и, които да покрият тези цени на тока и на горивата. Все още има недостиг на медикаменти от първа линия за лекуване на Covid, акцентира той и моли за съответна лекарствена политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР