Не е редно, когато има коалиция, да се бъркаш и

...
Не е редно, когато има коалиция, да се бъркаш и
Коментари Харесай

Настимир Ананиев за скандала с Дунчев: Дребнотемие, той е по-емоционален

" Не е редно, когато има коалиция, да се бъркаш и да кажеш – не ми харесва твоят човек. След като си решил да се събереш с някого, работиш дружно, тъй като идеята е по-важна. "

Това сподели пред БНР Настимир Ананиев от ВОЛТ, част от обединението ПП-ДБ.

" Не мисля, че има проблем. Има хора, които слагат персоналните си упоритости и его пред самата идея. В случая на господин Дунчев знаете, че той е по-емоционален ", съобщи Ананиев по отношение на абсурда за лидер на листата на обединението в София - област.

Това е дребнотемие. По-важно е самото обединяване, посочи Ананиев, който не е чул Александър Дунев да напуща, заявява, че неговата идея ще бъде част от идеите, за които ПП-ДБ ще се борят и добави, че " постоянно ще има недоволни ".

" По-важно е, че имаме огромно, необятно обединяване, което ще бъде платформа за всички жители с идея. Искаме да покажем, че има по какъв начин да живеем обикновено, да сме естествена европейска страна. "

" За мен е по-важно какви избори ни предстоят, изключително след решението на ЦИК ", настоя Настимир Ананиев. По думите му се обрисуват два избора, единият от които:

" ГЕРБ-ДПС-БСП, които закачливо се заиграха в последните дни на 48-ото Народно заседание. Ние видяхме тази задявка. Те си дадоха обещание да се вземат. "

" Ние призоваваме всеобщо да се излезе да се гласоподава. По този метод ще се компенсира платен избор ", акцентира Ананиев в предаването " Преди всички ".

" Едно от първите послания, които ще използваме, това е " Има по какъв начин ". Има по какъв начин да се случат нещата. Има по какъв начин да се преборим със превзетата страна. Има ужасно доста колебаещи се и това се вижда във всички социологии. Разчитаме само на българските гласоподаватели – да схванат, че сега избираме какъв ще е пътят на България за идващите най-малко 10 години. (…) На нас ни би трябвало конституционно болшинство. Ако желаеме правосъдна промяна, една част минава през конституционно болшинство, друга – през Велико национално заседание. "

Ананиев изрази вяра " някои от спътниците, които помагаха на статуквото, да не влязат в 49-ото Народно събрание ".

Настимир Ананиев ще бъде претендент от 23 МИР в София. Той е последовател на преференциалното гласоподаване и на рухването на прага на преференциите. Така съгласно него пропорционалните избори със мощен мажоритарен детайл ще бъдат работещ вид.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР