Не е работа на един български политик да се занимава

...
Не е работа на един български политик да се занимава
Коментари Харесай

Рашидов: Ако не поканим Митрофанова, това ще е обявяване на война. Чий е този зор?

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация, разяснява пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ по щекотливата тематика преди началото на новия парламент дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото разкриване на 48-ото Народно събрание. 

Рашидов, който е най-възрастният народен представител в него, ще би трябвало да води първото съвещание до избирането на ръководител на законодателния орган.

Според него Митрофанова била " посланик като всички други ".

Вчера се появи въпросът с Митрофанова, която като част от дипломатическия корпус по зададеност нормално участва в листата на протокола за поканени на събитието. На авансово събиране на показаните в Народното събрание политически сили обаче " Демократична България " и " Продължаваме промяната " заявиха ясната си позиция срещу наличието на посланичката, която  съставлява страна агресор, още повече в подтекста на бомбардирането на спокойно население в Украйна през последните дни.

От ГЕРБ излязоха едва по-късно през вчерашния ден с позиция по въпроса като се причислиха въпреки всичко в нежеланието Митрофанова да бъде поканена в Народно събрание. Рашидов обаче се оказва има независимо схващане, което не е напълно в крайник с публично обявеното партийно.

" Това е оповестяване на война! Кой ще носи отговорност, в случай че на следващия ден хвърлят една бомба? Чий е този напън? Кой ще дава отговор? Това е работа на висока дипломация и на държавническо мислене.... Кой е споделил, че българските депутати могат да споделят кой да влезе, кой да излезе, на кого да афишират войни. За коя сметка? ", показа своите мисли по тематиката депутатът от ГЕРБ.

И още:

" Защо не седнат да мислят по какъв начин да излезем от рецесиите. Защо да не влезем в Народното събрание и да кажем кой е евроатлантик ".

По думите му от ГЕРБ добре обмислят позициите си и когато са подготвени - тогава ги афишират.

Според Рашидов евроатлантическите партии би трябвало да се обединят:

" Когато става дума за ориста на българския народ, няма партия, която да е прокажена в Народното събрание - всички са законни. В името на хората би трябвало да се сплотяват и да вършат компромис. Дошло е време за нова Кръгла маса! България е в тежка рецесия ", счита той.

" Никой да не се майтапи с българския народ! Нито едните партии, нито другите. Тези хора би трябвало да вземат решение национални ориси.... Разделителните линии не са добре само за страната и за народа, тъй като партиите са добре. Това личностно държание, в случай че не се промени в национално отговорно, не блазирам на българската страна ", разяснява още Рашидов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР