не е пряко свързан с Олимпиадата. Проектът черпи вдъхновение от

...
не е пряко свързан с Олимпиадата. Проектът черпи вдъхновение от
Коментари Харесай

Националните флагове - като самураи на Олимпиадата в Токио

не е директно обвързван с Олимпиадата. Проектът черпи ентусиазъм от всяка една страна, без значение дали е дребна или не. Изобразени като самураи са Индия, Република Южна Африка, Англия, Шри Ланка, Ел Салвадор, Турция, Мексико…

“Самураите са нещо неповторимо за Япония и желаеме всеки да опознае нашата обичайната култура”, споделя пред BBC основателят на плана Камая Ямамото.

Самураите играят значима роля в историята на страната още от 12 век. Въпреки че към днешна дата те не съществуват, " Бушидо " - неписаният самурайски кодекс на държание в обществото се следва и през днешния ден.

За да се стигне до финалния облик на анимираните герои екипът е направил съществено изследване за националните флагове на всяка обособена страна - каква е тяхната история, какво стои зад цветовете и дизайна. Проучена е и културата на всяка нация. Освен това всеки един самурай идва с къса история, характерности, мощни и слаби страни.

Зад плана стоят 18 актьори, които вършат всичко това напълно непринудено. Проектът също така е в развиване - до този миг са направени под 90 от общо 200 участващи в Олимпийските игри страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР