Не е проблемът, че няма пари. Пари има. Проблемът там

...
Не е проблемът, че няма пари. Пари има. Проблемът там
Коментари Харесай

Асен Василев: Докато договорите не бъдат оправени, работниците от ``Автомагистрали - Черно море`` няма да си получат парите |

" Не е казусът, че няма пари. Пари има. Проблемът там е, че договорите са направени по извънредно циничен метод, до степен до която, ние ги дадохме на прокурор. Изпратихме ги на основния прокурор тези контракти. "

Така някогашният финансов министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев разяснява, в " Лице в лице " по bTV, забавянето на заплащанията на пътните служащи от Автомагистрали- Черно море “. Служителите на сдружението се готвят да излязат на митинг още веднъж в петък.

Василев съобщи, че има подписан контракт за социална поръчка за 20 млн., като предоставената и свършена работа се прави оценка на 200 млн. Това е нарушаване на Закона за публичните поръчки. Докато договорите не бъдат поправени, на тези хора няма по какъв начин да им бъде платено, добави той.

Какво е бъдещето на нуклеарната ни енергетика

Според Василев, повторното лицензиране на площадката на АЕЦ „ Белене “ е съвсем невероятно поради въведените нови условия и " това, което се случи във „ Фукушима “.

„ Ядрената енергетика, която ние имаме обаче би трябвало да бъде продължена, най-евтиният метод е да се удължи в допълнение срокът на валидност на реакторите на „ Козлодуй “, за спомагателни мощности би трябвало да се мисли още веднъж на площадката там, “ счита той.

Той коментира цените на електрическата енергия у нас като означи, че са били подхванати няколко ограничения, като нарастването на програмата за енергийни помощи с 84 млн. лева, както и забързването на ремонта на ПАВЕЦ „ Чаира “.

Леви цели с десни ограничения

Част от бъдещия метод на „ Продължаваме промяната “ е постигането на „ леви цели с десни ограничения “.

Василев изясни, че „ дясна мярка е да си съберем налозите, без да ги усилваме, да не вършим големи дефицити “, като се придържаме към Маастрихтските критерии. Но със прекъсването на корупцията, тази политика ни дава средства, които можем да налеем в опазване на здравето, обучение, в това да дадем еднакъв късмет на всички български деца и жители да се развиват и да желаят да живеят в България, съобщи той и добави:

„ В момента в който спрем кражбите, този запас се освобождава. Той не отива за бентлита и ролсройси, той отива за лечебни заведения и учебни заведения, и за детски градини “.

Василев посочи, че с повишението на събираемостта на налозите и прекъсването на течовете, внезапно в бюджета са се появили 2 милиарда лева за 4 месеца.

„ Реално на годишна база, в случай че се направи дейно разходване, най-вероятно може да се появят сред 6 и 8 милиарда лева “, добави той.

По думите му тези средства не идват от спомагателни налози, а от „ тяхното събиране и неизтичане “.

„ 8 млрд.- това са 2 автомагистрали " Хемус " от край до край, на година- по тази причина приказвам “, посочи Василев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР