Не е приятно да мислим за лошите“ неща и обикновено

...
Не е приятно да мислим за лошите“ неща и обикновено
Коментари Харесай

Най-обикновени неща, които вредят на планетата

Не е прелестно да мислим за „ неприятните “ неща и нормално гледаме да ги изхвърлим от съзнанието си или просто да ги изтикаме някъде обратно в мозъка си. Едно от тези неща е тематиката за запазване на екологичната среда. Само че по един или различен метод природата ни припомня, че не можем да продължаваме да живеем толкоз неразумно и егоистично.

Ето някои елементарни и елементарни неща, които могат умерено да спрат да се практикуват, с цел да удължим живота на планетата ни.

1. Производство на храна, която не се употребява

Според Организацията за издръжка и земеделие на Организация на обединените нации всяка трета от храната, която се създава за консумация на хората (близо 1,3 милиарда тона), се прахосва всяка година. За производството на сходно количество храна, се унищожават милиони растения и дървета по целия свят.

2. Пътешествие с круизен транспортен съд

Ваканция с круиз звучи примамващо. Круизните кораби са същински плаващи градове. Това значи, че носят със себе си и сходен на един промишлен град товар. Проучванията сочат, че качеството на въздуха на палубата на кораба може да се съпостави с това в най-замърсените градове в света. Тези кораби също изхвърлят отпадък, гориво и канална вода непосредствено в океана.

3. Твърде доста облекла

Знаете ли, че текстилната промишленост се подрежда на второ място по замърсяване на водата. Въглеродният отпечатък на стилната промишленост е по-висок от този на самолетния и морския превоз, взети дружно, настояват от Business Insider. Освен това непрестанно замърсява океаните с микропластмаса. Количеството памук, належащо за производството на една риза да вземем за пример, изисква към 2700 литра вода. Това се равнява на количеството вода, което човек пие за 2 години и половина. И в случай че до момента стилната промишленост е виновна за 10% от отделянето на въглеродния отпечатък, то от фондация Ellen MacArthur сигнализират, че до 2050 година той може да нарасне до 26%.

4. Пускане на водата в тоалетната

Всъщност не е наложително да пускате водата в тоалетната след всяко пишкане. Изследване от далечната 1999 година открива, че тази активност съставлява към 27% от ежедневната консумация на вода в затворени пространства на човек: за съпоставяне прането обгръща 22%, а вземането на душ - 17%.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР