Не е остаряла нормата в българската Конституция, която изисква депутати,

...
Не е остаряла нормата в българската Конституция, която изисква депутати,
Коментари Харесай

Няма как чужденец да участва в съвет по национална сигурност

Не е остаряла нормата в българската Конституция, която изисква депутати, министри, вицепрезидент и президент да са само български жители. И логиката е ясна - няма по какъв начин жител на непозната страна да взе участие да вземем за пример в качеството си на министър в Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Това е секретно съвещание, закрито даже за множеството български жители, сподели политическият анализатор от " Институт за дясна политика " Георги Харизанов.

Харизанов е безапелационен, че Кирил Петков с ясно схващане е нарушил Конституцията при подписването на декларация, че дава отговор на условието за поданство при заемането на пост в първото държавно управление на служебния министър председател Стефан Янев, поради което повече не би трябвало да се занимава с политика.

Георги Харизанов напомня парламентарното запитване на партия Има Такъв Народ по случая с поданството на Кирил Петков и оповестената от него във Facebook молба до Канадското външно министерство. В документа в началото се виждали входящ номер и ключова дума и по този начин станало ясно, че молбата на Петков е получена на 19 август 2021 година. Харизанов твърди, че по-късно тази информация е била заличена от страницата на външното министерство на Канада. След решението на Конституционния съд, че има нарушаване на главния закон в страната, отговорните би трябвало да понесат своята политическа отговорност, споделя Харизанов.
Какво да чакаме от ГЕРБ след решението на Конституционния съд, че указът на президента Румен Радев за назначението на Кирил Петков за министър на стопанската система е противоконституционен? След като президентът стъпва върху обстоятелства и условия, които са му подадени в заявления, основателни ли са апелите за импийчмънт на Румен Радев? Очаквате ли, че това решение на Конституционния съд може да промени изборните настройки на 14 ноември?
Отговорите на Георги Харизанов, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка:

Георги Харизанов е изпълнителен шеф на телевизия " Европа " и съучредител на неправителствената организация " Институт за дясна политика ". Учил е стопанска система в Датския лицей в София. В интервала 2011-2012 година е работил в две търговски сдружения на Министерството на земеделието и храните. Член на ГЕРБ от 2007 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР