Не е обсъждан въпроса за поставяне на нашата армията в

...
Не е обсъждан въпроса за поставяне на нашата армията в
Коментари Харесай

Тагарев: Не е обсъждано поставяне на армията в повишена готовност заради руското учение в Черно море

Не е обсъждан въпроса за слагане на нашата армията в нараснала подготвеност поради съветското обучение в Черно море, което обгръща и част от изключителната икономическа зона на България. Това сподели военният министър Тодор Тагарев. Той повдигна и въпроса за неналичието на фрагменти. Президентът Румен Радев прикани за спешни ограничения за привличане на хора.

Военният министър Тодор Тагарев изясни какви цели преследва Кремъл c съветското обучение в Черно море, обхващащо и Българската икономическа зона:

" Тази зона съветските кораби блокират естествения трафик и навигацията в Черно море и естествения трафик на зърно от Украйна към Африка. "

Ситуацията е разисквана от Североатлантическия съвет, заяви още Тагарев.

" Всички наши съдружници са наясно с казуса, който основават тези съветски дейности в Черно море. Имат подготвеност да ни оказват помощ. Вече стана ясно че са подготвени да влагат в разследващи полети било то пилотируеми или безпилотни летателни апарати, с цел да сме наясно с ситуацията и когато е належащо ще бъдат взети нужните решения ", сподели още Тодор Тагарев - министър на защитата.

Огромният проблем пред армията е кадровият, съобщи президентът Румен Радев пред випусниците на военната академия:

" Необходими са спешни ограничения за привличане на хора с качества, за тяхното задържане, с съответни обществени стратегии, за основаване на условия за тяхната пълноценна подготовка, тъй че да могат да разпрострат своя капацитет. "

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов изясни, че напъните са ориентирани към запълване на незаетите бройки освен посредством увеличение на обществения пакет:

" Винаги преглеждам нещата редом - рационализация, повишение на приходите и статус. Само тогава можем да създадем службата съответна. "

Адмирал Ефтимов изясни, че край Ямбол ще бъде построена военна база за многонационалната бойна група, със съответната инфраструктура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР