Не е нужно любителите на вино да са експерти, за

...
Не е нужно любителите на вино да са експерти, за
Коментари Харесай

Защо да не запушваме с коркова тапа вече отворена бутилка вино

Не е нужно феновете на вино да са специалисти, с цел да се любуват на напитката, само че пък могат да научат не една или две хитрини, свързани с нея от сомелиерите.
 Аалия Нитото - дамата, която прави вино от цветя
Аалия Нитото - дамата, която прави вино от цветя

Възродена традиция с нов метод

Уорнър Бойн е сомелиер, който с видео в TikTok разкрива за какво не трябва да запушваме наново недоизпита бутилка вино с коркова запушалка.

В началото тя изяснява, че тапите са порести, т.е. имат дребни дупчици, които разрешават на кислорода да влезе в бутилката и по този начин да доближи до виното. Кислородът обаче може да съсипе усета на напитката.

Затова, с цел да не унищожаваме едно хубаво вино, Уорнър Бойн предлага алтернативен начин за съхранението му, когато не можем да изпием цяла бутилка.
If you never have leftover wine, this life hack isn’t for you:) Don’t knock it till ya try it!
" Това, което би трябвало да създадем, е да понижим съотношението О2 към вино. Препоръчвам буркан. Всичко, което би трябвало да извършите, е да излеете останалото вино в буркана ", изяснява тя. Разбира се, не би трябвало да забравим да затворим добре буркана, с цел да бъде виното в него защитено от навлизането на О2.
 4 изцяло неправилни схващания за виното, в които да спрем да имаме вяра
4 изцяло неправилни схващания за виното

В които е добре да спрем да имаме вяра

Тази хитрост за предпазване е толкоз елементарна, поради което вероятно и толкоз харесвана. Видеото на сомелиера Уорнър Бойн има повече от 2.5 милиона гледания в TikTok, а стотици хора ѝ благодарят за съвета, написа The New York Post.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР