Не е нужно да сте милионер, за да си купите

...
Не е нужно да сте милионер, за да си купите
Коментари Харесай

Ето колко трябва да печелите, за да си позволите дом в 97 града в САЩ

Не е нужно да сте милионер, с цел да си купите дом, само че печеленето на шестцифрена сума би помогнало.

Типичното американско домакинство се нуждае от годишен приход от $115 000, с цел да си разреши жилище на междинна цена, което е с $40 000 повече от това, което прави междинното домакинство, съгласно основния икономист на Redfin Дарил Феъруедър.

„ Дори места, които исторически са имали беше наличен, в този момент се нуждае от шестцифрени числа “, сподели тя пред CBS MoneyWatch.

В скъпия Сан Франциско може да не е изненадващо да научите, че приходът на домакинство над 400 000 $ е нужен, с цел да си позволите междинния дом. Но какво да кажем за Бойс Сити, Айдахо, където цифрата е 127 000 $. Всъщност се изисква шестцифрен приход, с цел да се купи дом на междинна цена в минимум 50 града в Съединени американски щати, съгласно данни от Redfin.

наемът е по-достъпна алтернатива от закупуването на жилище във всички градове в Съединени американски щати като се изключи четири: Детройт, Кливланд, Филаделфия и Хюстън, означи Феъруедър.

Също по този начин в основата на възходящите стойности на жилищата е лимитираното предложение на съществуващи жилища, като притежателите не желаят или не желаят да продават в среда, в която носят ниска ипотечна рента.

„ Лихвите по ипотечните заеми може да се намалят в даден миг, само че няма да се върнем към 3% — равнищата от 2020 година няма да се върнат “, сподели Макбрайд.

“ Това ще отнеме криза, а ние не желаеме това “, сподели Феъруедър.

Обратното може да се каже за пазара на наеми, който вижда увеличено предложение на фона на ново строителство и закъснение на миграцията, означи Макбрайд. „ Снимката с наема е по-добра отпоследък “, сподели той. „ Търсенето и предлагането не са толкоз смутени, колкото идваха след пандемията. Цените не са по-високи от преди година. “

Разочарованите, амбициозни притежатели на жилища биха могли да се възползват, сподели Макбрайд.

„ Вместо да се напрягате да купувате жилище в този момент, по-добре е да отделите 18 месеца, с цел да изплатите дълга, да увеличите спестяванията и да видите още едно покачване на работа “, посъветва той. „ Собствеността на жилище ще бъде доста по-устойчива, в сравнение с е през днешния ден. Можете да се справите доста по-лошо от наемането в това време. “

Въпреки че в този момент има по-малко покупки на жилища, в сравнение с след Голямата криза, в последна сметка ще станат повече инвентар разполагаем, когато хората не престават напред, без значение дали се женят, развеждат, имат бебе или се реалокират поради работа, сподели Феъруедър. Хората би трябвало да се съсредоточат върху персоналните си условия и „ да не се тревожат за момента на пазара, тъй като пазарът е в действителност сложен за установяване на времето “.

Жилищните недвижими парцели са склонни да минават през скокове, добави Макбрайд.

„ Цените на жилищата се повишават бързо за две или три години, след което не се трансформират доста за шест до 10 години “, сподели той. „ В това има известно утешение за амбициозния притежател на жилище, който е видял фрапантно повишаване на цените, че това не е вечно. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР