Не е нужно да посещавате професионален спа център, за да

...
Не е нужно да посещавате професионален спа център, за да
Коментари Харесай

Лечебна вана за крака спира болката и облекчава куп здравословни състояния

Не е нужно да посещавате професионален спа център, с цел да получите лекуване, което ще ви обезпечи набор от изгоди за здравето. Можете да приготвите лечебна вана за крайници просто и на ниска цена, като употребявате съставки, които могат да бъдат открити във всяко домакинство.

Тези средства подтикват кръвообращението, лекуват избрани болести и имат мощен резултат върху мозъка и тялото.

Освен това, когато сами приготвяте ваната, можете да измененията концентрацията на съставките съгласно потребностите и по този метод да получите повече изгоди.

Днес ви предлагаме съвет за 10 лечебни вани, които работят отлично при разнообразни здравословни проблеми.

Правете вана за крайници най-малко един път седмично.

Ефекти:

лекува болката против отоци отстранява спазмите омекотява кожата отстранява миризмата против стрес и бодърствуване детоксикира организма против болки в ставите против жълти петна по ноктите понижава възпалението при микоза на ноктите

Контрастна лечебна вана за крайници

Различната температура на водата работи отлично за възстановяване на кръвообращението в краката.

Внимавайте, обаче, водата във ваната да не е прекомерно гореща.

Вземете два легена, напълнете единия до половината с топла вода, а другия до половината със студена вода.

Потопете краката си в топла вода за 10 минути и по-късно, в студена вода за още 10-12 минути.

След това, потопете краката си в топла вода за още 5 минути.

Гъбички по краката

Достатъчно е всяка вечер да се поглезите с вана със сода бикарбонат.

Смесете 3 супени лъжици сода в леген с 5 литра вода и накиснете краката си за към 15-20 минути.

Ароматна цитрусова вана

Тази вана освен потиска миризмата и потта, само че е и идеалният метод за облекчение на болката при възпалени крайници.

Добавете лимон, лайм и портокал (обелете всички плодове), нарязани на по-малки късчета към топлата вана.

След това, прибавете 4 капки масло от мента, 4 капки масло от чаено дърво и 3 супени лъжици сода за самун.

Потопете краката си за 30 минути.

Вана с евкалипт против стрес, напрежение и бодърствуване

За да приготвите тази вана, прибавете британска сол по ваш избор и 10-12 капки евкалиптово масло в леген с топла вода. Накиснете краката си за към 20-30 минути.

Малко след тази вана ще се почувствате по-отпуснати и спокойни.

Билкова вана срещу разширени вени и за изтощени и мъчителни крайници

Това домашно лекуване ще помогне на тялото да действа вярно, изключително след дълъг ден, прекаран в вървене или седене.

Детоксикацията и по-здравата кожа са измежду приятните бонуси на тази вана.

Ароматните билки вълшебен ще подобрят настроението ви и ще ви оказват помощ да се отпуснете.

Пригответе вана за крайници с топла вода, към която прибавете 2 лъжици британска или морска сол, 1 лъжица сода за самун, 1 лъжица зехтин и разнообразни билки, които харесвате – магданоз, розмарин или мента.

Можете да поставите билки в марля, с цел да поддържате водата чиста.

Лавандулова вана за усмиряване на мускулни болки

Лавандулата е известна като естествено болкоуспокояващо средство. Тази вана ще помогне за усмиряване на болките в ставите и ще донесе облекчение на мускулите ви, до момента в който красивият мирис ще успокои мозъка ви.

Добавете 1/2 чаша британска сол, 2 супени лъжици сода за самун и 6 капки лавандулово масло към топла вода. Потопете краката си в тази примес за 15-30 минути.

Вана с лимонен сок против жълти нокти

Въпреки че тази освежаваща вана може да ви помогне да се отървете от жълтите петна по ноктите, добре е да знаете, че натриването на прясно нарязан комат лимон върху проблематичните зони също е дейно решение.

Добавете лъжица свеж лимонен сок към водата и накиснете краката си.

Английска сол за понижаване на възпалението

Английската сол може да бъде извънредно ефикасна при болежка и инфектиране. Освен това, ще ви помогне да се почувствате по-спокойни и ще усъвършенства концентрацията ви.

Добавете 2-3 супени лъжици британска сол във вана с топла вода. Потопете краката си в тази ефикасна примес за 10-15 минути. Солта може да изсуши кожата, тъй че е значимо да хидратирате кожата на краката след тази вана.

Вана със сода бикарбонат за суха кожа

Топлата вана със сода за самун може да бъде отлично решение, когато желаете да премахнете мъртвата кожа от краката си. Това, обаче, няма да помогне на всички. Содата може да раздразни кожата или даже да я изсуши. Затова хората с сензитивна кожа или алергии би трябвало да заобикалят тази вана.

За да приготвите тази вана, прибавете 2-3 супени лъжици сода за самун към топла вода и потопете краката си в нея за 10-20 минути. След тази процедура намажете краката си с хидратиращ крем.

Лечебна вана за крайници с оцет

Ябълковият оцет ще донесе бързо облекчение при подути крайници и глезени. Може, също по този начин, да помогне за облекчение на сухи, напукани крайници и да лекува мазоли. Тази вана също може да помогне за понижаване на миризмата на краката. Оцетът има страхотни противогъбични свойства, тъй че хората с гъбички по ноктите би трябвало да я тестват.

Използвайте студена вода за подготвяне на ваната, с цел да не изсушите кожата на краката си. Смесете вода и оцет в съответствие 2:1 и накиснете краката си за 10-15 минути. Можете да употребявате етерични масла, с цел да намалите неприятната миризма на оцет.

Вана с краставици без накисване за облекчение на сковаността

Този домакински лек работи отлично при подути и сковани крайници. Краставицата също придава чудесни освежаващи свойства на ваната.

Нарежете краставицата на тънки филийки. Можете да ги нанесете върху краката и да ги покриете с превръзка (след 20-30 минути) или да изстискате сок от краставиците, да добавите сока към ваната за крайници, резултатите ще бъдат невероятни във всички случаи.

В допълнение, хората, страдащи от диабет, алергии, сърдечни болести, ниско кръвно налягане или белодробни проблеми и някои други болести, би трябвало да се съветват с доктор авансово.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР