Не е нужно да излизате извън границите на Англия, за

...
Не е нужно да излизате извън границите на Англия, за
Коментари Харесай

Тези места няма да повярвате, че са в Англия

Не е нужно да излизате отвън границите на Англия, с цел да намерите някои невероятни места. От скрити плажове до антични здания, тази страна има доста дестинации, които наподобяват като на разстояние със аероплан, само че в действителност са тук.

Педн Воундер Бийч, Корнуол

Този необятен плаж с тюркоазена вода и бял пясък може да е гръцки или карибски остров, само че в действителност е на самия връх на Корнуол. По-малък от по-известния си комшия Porthcurno, Pedn Vounder остава относително неразрешен за туристи с помощта на своя сложен метод. Но в случай че сте подготвени да изкачите каменист път, с цел да се спуснете надолу по пясъка, премията от кристално чисто море и усамотен залив ще бъде ваша.

Лавандулови полета, Глостършир

Може да наподобява като хълмовете на Прованс, само че тези лавандулови полета в действителност са в Глостършир. В типично британско лято отличителните лилави растения би трябвало да стартират да цъфтят в средата на юни, като най-хубавото време да ги видите е началото доникъде на юли. Фермите оферират вход против дребна такса.



Римските бани, Бат, Съмърсет

Влезте в античната история и прекарайте един следобяд в скитничество из комплекса от римски бани в Бат. Построен върху парещ извор с температура 46C, римляните биха се къпали тук, преди да скочат в леден басейн, с цел да се ободрят. Разположени до храм, отдаден на богинята врач Сулис-Минерва, баните в този момент образуват един от най-добре непокътнатите антични римски минерални извори в света и са заобиколени от красиви здания от 18-ти и 19-ти век.

Чедър Гордж, Съмърсет

Чедър Гордж е естествено скално образувание в хълмовете Мендип Хилс и е обградено от най-високите навътре в Англия варовикови скали. Под краката ви има пещерна система, формирана от подземна река в продължение на милиони години, където е допустимо да видите сталактити и сталагмити. През 1903 година тук е открит най-старият човешки скелет във Англия, оценен на над 9000 години. Хотели в Съмърсет

Рисуваната зала, Гринуич, Лондон

Изрисуваната зала в Стария кралски военноморски лицей в Гринуич беше отворена още веднъж след двугодишен план за запазване, с цел да върне живота на нейния превъзходен таван. Стаята е наричана Сикстинската шапка на Обединеното кралство – нейният голям украсен интериор, разпрострян се на 4000 квадратни метра, е планиран от известния проектант сър Кристофър Рен при започване на 18 век като церемониална столова за тогавашния нов Кралски Болница за моряк.

Планината Боуфел, Лейк Дистрикт, Камбрия

Един инцидентен наблюдаващ може да сбърка заснежените върхове на планината Боуфел с някъде в Алпите. Това е шестият по височина връх в региона, висок 2960 фута и е на необикновено място за гледки при започване на долината Лангдейл – което го прави известен измежду туристите.



Rathfinny Wines, Алфристън, Съсекс

Съсекс може би не е първото място, което бихте асоциирали с производството на вино, само че това лозе в Саут Даунс създава образцови британски пенливи виновност с помощта на щастливата композиция от варовикова почва, сдържан климат и скатове с южно ревю. Изберете безоблачен ден и се насладете на обяд в ресторанта на лозето и съвсем може да сте в Шампан.



Театър Минак, Порткурно, Корнуол

Кацнал на канара на ръба на Атлантическия океан, театърът Минак може да е бил изсечен от антични цивилизации, само че в реалност е е издигнат от локална жена, любителка на театъра, Роуина Кейд, през 30-те години на предишния век. Днес това е грандиозно място за драма, мюзикъли и опера през летните месеци.

Кралски павилион, Брайтън, Съсекс

Тази постройка няма да наподобява несвоевременно в Индия, само че в действителност е била издигната като крайбрежно леговище за Джордж, принца на Уелс, по-късно Джордж IV, в края на 18-ти и началото на 19-ти век. Неговите куполи с форма на лук, извисяващи се минарета и детайлни колонади са оприличени на Тадж Махал, въпреки и на малко по-хладно място.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР