Не е нужно да имате вътрешен човек, за да ви

...
Не е нужно да имате вътрешен човек, за да ви
Коментари Харесай

Регионалният министър: Не е нужно да имате вътрешен човек, за да ви санират блока

Не е нужно да имате вътрешен човек, с цел да ви санират блока, оценката се прави машинно и няма индивидуален фактор. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

" Изправени сме пред една класическа обстановка на пораждана не неодобрение в обстановка, в която потребностите надвишават опциите. По Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) бяха обезпечени 1,129 милиарда лева за саниране. Подадените планове са общо 3068 на обща стойност 3,972 милиарда лева “, изясни той пред bTV.

Андрей Цеков е безапелационен, че средствата в ПВУ са закрепени и не могат да бъдат увеличени, само че акцентира, че мярката в този проект е " едно естествено продължение на енергийното обновяване на старите панелни блокове “.

" Ще проведем среща с всички недоволни кметове – най-малкото, с цел да разясним механизма, по който е направена оценката, макар че той е разгласен още при започване на 2023 година Оценката е съвсем напълно машинна. Няма индивидуален фактор “, акцентира министърът.

Относно подозренията за даване на погрешни данни, той съобщи, че те би трябвало да бъдат подадени към Агенцията за стабилно енергийно развиване към Министерство на енергетиката. " Ако оттова записват нередности, ще бъдат направени корекции в оценките на въпросните здания “, разясни той.

Андрей Цеков разяснява и лимитите за съответните общини. Според него това не значи, че те ще получат обезпечено финансиране, тъй като средствата се раздават на конкурентен принцип. " Въпросните предели са имали за цел да предотвратят концентрирането на прекалено много средства в по-големите общини “, разясни министърът и добави, че всичко е въпрос на качество на плановете.

" Категорично не е нужно да имате вътрешен човек, с цел да ви санират блока. Всичко зависи от енергийните обследвания, предоставени от притежателите на съответната постройка “, сподели още той и успокой хората, че ще има още пали за саниране в идващ стадий.

Средствата за доизграждането на автомагистрала " Хемус “ са планувани и дейностите ще стартират още през май месец, сподели още той. Министърът добави, че става дума за всички сектори до Плевен, в това число и правата сред Плевен и Велико Търново.

" За автомагистрала " Струма “ чакаме окончателното изговаряне на Европейска комисия. Преди Коледа получихме един финален въпросник от страна на Еврокомисията, който цели да обясни доколко е спазено екологичното законодателство “, изясни той и акцентира, че е оптимист за страна на проектирането източното трасе, което е отвън територията на Кресненското дефиле.

От думите му стана ясно също по този начин, че има абстрактен план за разширението на автомагистрала " Тракия “ до Пловдив с още едно платно. Планира се също по този начин и рационализация на огромна част от първокласната пътна мрежа в страната.

" Всяка заран ходя на работа с чувството за дълг – да свърша това, за което съм номиниран за министър в това държавно управление. И нормално си потеглям с чувството за изпълнен дълг “, призна министърът, като акцентира, че работи добре с Мария Габриел.

" Имам извънредно добър синхрон на работа с Мария Габриел. Изпитвам почитание и почит към нея, бих работил отлично с нея като министър-председател. Няма никакво значение с чий мандат ще бъде осъществен кабинета " Габлиел “. Това е нещо, което се взема решение от политиците в Народното събрание “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР