Не е новина, че здравето на нашата планета се влошава

...
Не е новина, че здравето на нашата планета се влошава
Коментари Харесай

Най-етичната кръчма на света наема бездомници и дарява за каузи

Не е вест, че здравето на нашата планета се утежнява с всеки изминат ден, нито пък, че броят на нуждаещите се от помощ хора по света пораства непрестанно. Не е изненадващо и че се намират от ден на ден и повече искащи да трансформират всичко това. Новина, обаче, е, когато реакцията против всичко неприятно в нашия свят идва от… британска механа.

От почти два месеца, на територията на източния лондонски квартал „ Шордич” е отворило порти едно ексцентрично заведение на име „ Зелената Виктория”. Хората разчитат там да намерят на ниска цена алкохол, с цел да си подсигуряват прелестно изкарване. Тази идея обаче леко бива променена от Ранди Рампърсад. Той се дефинира като притежател на механа, само че не на каква да е, а най-етичната механа в света.
Човечеството създава 2,1 милиарда тона отпадък на година Съединени американски щати е преди всичко по произвеждане на отпадък, а Германия рециклира най-вече
Тя се гради върху три стълба: „ Наемаме за чиновници хора в неравностойно състояние, хора с престъпно минало, ветерани от армията и даже бездомници. Голяма част от оборота отива за щедрост, а доставките ни идват от неправителствени организации”.

Всяка една закупена напитка подкрепя на над 40 дела и организации – обществени и екологични. Така културата на пиянство води до действителна смяна без да затруднява никого. Това е и повода посетителите на заведението да се множат, защото заплащат същите цени, само че в тази ситуация с едно на разум – че оказват помощ на някой в потребност, както и на природата.

Втори късмет – за хората и за планетата

Въпреки добре познатите ни стандарти, клиентите на Ранди не се държат резервирано с към този момент някогашните бездомници. Самият той твърди, че е подхванал този ход, с цел да промени предварителната настройка на хората, че всеки който се скита по улицата е наркоман и не може да бъде интегриран назад в обществото. „ Една крачка изкривено или известна доза неприятен шанс – единствено това е задоволително, с цел да ти се преобърне живота,” споделя притежателят.

Той желае да преобърне визиите на клиентите си освен за непознатите по улиците, само че и за света, в който живеят. Абсолютно всички опаковки и принадлежности са или биоразградими, или се изпращат за преработване. Например, найлонът от касите бира се складира и след преправка се трансформира в съвършен материал за изработката на мебели.

Можете и да си поръчате бира, направена благодарение на остатъците от хляба.
Снимка: facebook.com/thegreenvic
Най-иновативното и природосъобразно откритие, обсъждано като патент на кръчмата, е сламката от пшеница. Много по-евтина, надеждна и налична от хартиената.

Защо?

За известно време, Рампърсад работи като управител в отдел „ Продажби” преди да реши да се отдаде на петгодишна обиколка на света. Именно в този миг, той взема решение, че желае да се захване с бизнес, който да е потребен и за света и за обществото.
Глътка по глътка, спасяваме планетата Снимка: facebook.com/thegreenvic
„ Всичко започва от персонална самодейност за набиране на средства за африканските деца. Не желаех да се апелирам на хората за пари, по тази причина с няколко мои другари взехме решение да продаваме бира, сайдер и вино зад клуба по крикет, създавайки условно бар. След това взех решение да ревизира онлайн има ли такива заведения, които да оферират сходна услуга и това беше моят „ Еврика” момент”, споделя Ранди.

„ Не желаех хората да заплащат повече, поради такса „ Етичност”, безапелационен е британецът с карибски корени. Понеже той е добре осведомен със стандарта на живот в родния му Тринидад и Тобаго, овреме осъзнава, че би трябвало да се научим да ценим това, което имаме.

Когато пък имаме задоволително, той приканва да се опитваме да даваме на нуждаещите се. „ Така, до момента в който пиеш, предоставяш на някого опция за бъдеще,” споделя младият бизнесмен, който търси нови вложители, които желаят да доразвият неговата концепция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР