Не е новина, че Корнелия Нинова не казва истината, или

...
Не е новина, че Корнелия Нинова не казва истината, или
Коментари Харесай

Корнелия, ще ти цитирам Ал Капоне, за да ме разбереш най-добре: „Ако лъжеш, бъди кратък!“

Не е вест, че Корнелия Нинова не споделя истината, или я изопачава. Новината е –само какво и кого е подвела през днешния ден.

Този път Мария Цънцарова. И целия народ, несъмнено.

По създание, помолена от водещата да разяснява недоумението на президента Румен Радев - по какъв начин министърът на стопанската система ще изясни на българите и на левите хора, (които постоянно са били против войната), че българското оръжие подхранва този спор, Нинова отговори: „ Недоумявам по какъв начин господин президентът може да изрече тези думи, тъй като той доста добре знае, че тези износи в този момент за тези страни са по контракти, подписани от неговите служебни кабинети “.

Какво ни сподели в действителност Нинова?

Първо , че договорите за доставка на оръжие за трети страни, от които след това непосредствено се препродава за Украйна са подписани от министърът на стопанската система в служебното държавно управление. По случайност същият през днешния ден е министър-председател - Кирил Петков. На процедура, Нинова непосредствено сподели – търсете отговорността от премиера.

Второ , безумно е да се твърди, че президентът може и би трябвало да знае за договорите, които подписват министрите от служебния кабинет. И Корнелия Нинова доста добре знае това, само че евентуално й прави наслаждение да трансферира отговорността на Радев. Тя ги умее тези неща.

Информация за подписаните контракти има министър-председателят и въпросният министър, който ги е сключил. Служебен министър председател по това време беше Стефан Янев. Повече от озадачаващо е, че той мълчи. Защото, до момента в който си трае, обвиняването на Нинова непосредствено нападна Румен Радев и мълчанието му може да се изтълкува, като предумисъл. То загатва още, че напрежението сред двамата е доста по-дълбоко в сравнение с се предполагаше, а информацията, че новопоявилият се политическият план на някогашния длъжностен министър председател е подсилен от президента е откровена нечиста сделка.

Трето, извънредно неуместно звучи версията на Нинова, че всички контракти по сегашния експорт на оръжие за европейски страни, който непосредствено се препродава за Украйна, са подписани по времето на служебните държавни управления на Стефан Янев с стопански министър Кирил Петков. Напомням, че преди десетина дни излезе вест, че „ Арсенал " в Казанлък, който създава необятна гама от оръжия - от зенитни установки, миномети, гранатомети до картечници и автомати въз основата на " Калашников ", търси нови 300 служащи, очевидно не смогва с взрива на произвеждане на оръжие. Корнелия Нинова е министър на стопанската система от цели пет месеца и новите контракти за произвеждане и доставка на оръжие са подписани персонално от нея. Малко по-късно в изявлението Нинова си признава: „ От началото на войната са подписани сред 130-140 позволения за експорт. “ Какво да я правиш, пооплете се.

Четвърто , за мен е безусловно безумство да твърдиш в същото изявление, че си за мир сред двете воюващи страни и че няма изнесен до този миг и няма да бъде изнесен нито един патрон за Украйна, а в същото време да си приел в българските военни фабрики да се ремонтира украинска военна техника. Сиреч, освен доставяме Украйна с оръжие през трети страни, само че и ще им държим механически изрядни оръжията с които да стреля. Ама, Корнелия била за мир.

Пето и най-важно. В същото това изявление, с цел да се хареса на членовете на Българска социалистическа партия, Нинова сподели, че съгласно нея Русия е другарска страна. Но държанието на Нинова издава, че тя не е другарски настроена към Русия. Защото няма по какъв начин да оправдаем мълчанието й за наложените наказания до момента към Руската федерация, мълчанието й за думите на премиера Кирил Петков, че Русия му приличала на бензиностанция с ракети и мълчанието й за ширещата се злокобна агитация против Русия в България. Мълчание, подкрепено от депутати й до един!

Между другото още през предходната седмица Нинова съобщи, че договорите за експорт на оръжие са подписани в служебното държавно управление и че Румен Радев е трябвало да знае за това. Но при Цънцарова влезе в спомагателни детайлности. И в тях се оплете. Корнелия, ще ти изтъквам Ал Капоне, с цел да ме схванеш най-добре: „ Ако лъжеш, бъди къс! “
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР