Не е нормално при положение, че числата растат прогресивно и

...
Не е нормално при положение, че числата растат прогресивно и
Коментари Харесай

Български лекар от Германия: В България нещата са определено изпуснати

 Не е обикновено в случай, че числата порастват прогресивно и здравните заведения издъхват, министърът да излезе и да каже – обстановката с вируса в България е овладяна. Това разяснява пред БНР анестезиологът доктор Борис Таблов, който работи в Германия. 

Лекарят даде образец с рекомендациите на премиера към медиците да сменят антибиотиците и да се сложат " по един фургон и по един професор “ пред всяка болница и акцентира, че в ограниченията у нас има " прекалено много политика, която не е научно издържана “.

" Наблюдавайки в профил, виждам някакви козметични решения, които несъмнено нямат ясна конструкция къде тъкмо желаят да ни отведат ", означи той.

Д-р Таблов дефинира нещата в България като " несъмнено изпуснати “.

" Сама по себе си по-кратката карантита няма да даде някакви резултати, " с изключение на чисто политически и организационно. Има логичност в намаляването на карантината на медици, в случай че е в пакет от ограничения ", добави анестезиологът.

В Германия процесът по организация на работата в лечебните заведения е почнал още пролетта, стана ясно от думите на доктор Таблов.

" Много от нещата, които в всекидневието ни до момента действаха обикновено, са поставени на трупчета, с цел да се ограничи това разпространяване. Ресурс има. Реорганизират се структури. Болници има във всички райони задоволително начесто. Пациентите се транспортират от точка А към точка Б с хеликоптери, с коли за спешна помощ. Германия поема и пациенти от прилежащи на нея страни. Легловата база е много огромна. Интензивните кревати са 30 хиляди “, описа още анестезиологът.

И приключи с думите, че България заплаща цена на неверна политика в региона на фрагментите от последните 10 и повече години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР