Не е нормално да разчитаме на европейската прокуратура за схемите

...
Не е нормално да разчитаме на европейската прокуратура за схемите
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българската прокуратура е като ням свидетел на извършващите се престъпления и злоупотреби

" Не е обикновено да разчитаме на европейската прокуратура за схемите в енергетиката, на американското държавно управление да ни демонстрира корумпираните хора, а българската прокуратура да стои като глух очевидец. Време е да сменим този модел и българската прокуратура да заеме действителната си позиция ", съобщи Петков.

 

" Трябва да има радикална смяна. Трябва смяна в Конституцията, с цел да се лишават кадровите пълномощия на основния прокурор. Българската прокуртура работи по руски модел. Това би трябвало да свърши, уточни съпредседателят на Демократична България. Атанас Атанасов. " В България има мощна, пандемична корупция, която задушава бизнеса. Когато беше задържан Борисов, имаше старшен плач, само че той беше задържан за същото, което се споделя в листата Магнитски. Прокурорският чадър би трябвало да бъде смъкнат и всички да са равни пред закона ", акцентира Атанасов.

 

Кирил Петков заяви, че към обединението Политическа партия – Демократична България са се включили Български земеделски народен съюз и " Обединени земеделци ", както и доста цивилен организации: " Над 100 организации подписаха нашата книга с дела. Всичко това става като вълна. На тези избори тази вълна ще направи ясното разграничаване, че България към този момент не може да остане по този начин и ще тръгнем напред. Въпреки сметките, които ни вършат, аз имам вяра, че ще имаме над 121 депутати. Сигурен съм, че ще бъдем първи ", увери Петков.

 

" Ще работим за влизане в еврозоната и Шенген, за промени в секторите опазване на здравето, обучение и сигурност. Обединяваме се с желанието за тази смяна. Убеден съм, че с всички тези сили можем да създадем позитивната стратегия за България. Заедно ще предложим държавно управление със мощна, положителна стратегия за хората. Ще представим тази стратегия в Народното събрание и имам вяра, че всеки, който има малко политическа логичност, не може да каже " не ", ще бъде твърдо скъпо ", сподели още Кирил Петков. След изборите ще бъдем диалогични и ще потърсим договаряния, само че без корупционерите, означи Атанас Атанасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР