Не е нормално да идем пети път на избори, но

...
Не е нормално да идем пети път на избори, но
Коментари Харесай

Борисов: Не е нормално да идем 5-и път на избори, след тях - кабинет или промяна на системата

Не е обикновено да идем пети път на избори, само че в случай че се стигне до тях, би трябвало или да има кабинет, или да се мисли за смяна на системата. Това съобщи от Ямбол някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Не е обикновено да идем пети път на избори. С машините в това число, ние сме изхарчили един милиард лв.. Представяте ли си тези пари да влязат в Ямбол, какво ще се случи с този град? Нови избори са още към 80 - 100 млн. лв.. Представете си тези пари да влязат в град като Ямбол? Какво ще се случи с този град? ", коментира Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Вече след пети избори или би трябвало да има държавно управление, или би трябвало фактически да се мисли за смяна на системата ", безапелационен беше някогашният министър председател.

Според Борисов мигрантският напън на българо-турската граница се дължи на две години безучастие, в този момент тематиката още веднъж се слага на най-високо равнище.

По думите му, до момента в който Бойко Рашков е бил министър на вътрешните работи, мигрантският напън се е нараснал, тъй като е имало безучастие във връзка с граничната ограда и положението й. Сега по думите на Борисов има възобновяване на диалозите с турската страна по въпроса и по тази причина той е оптимист, че казусът ще се реши.

Президентът Радев отиде в Турция, срещна се с Ердоган - тематиката за миграцията бе сложена, Вежди Рашидов отиде в Турция, срещна с Ердоган - тематиката за миграцията бе сложена, делегация от Турция е в Народното събрание - тематиката за миграцията бе сложена, изброи Борисов, само че добави, че тези диалози са се забавили с две години.

Преди две години имахме нула миграционен напън, сподели още водачът на ГЕРБ и съобщи, че това се дължи на персонални задължения от страна на турския президент и на ръководителя на Европейската комисия.

По тематиката приказва и някогашният министър на вътрешните работи Младен Маринов. Не можеш две години да не си правил нищо по оборудването и да искаш то да прави работа, сподели той във връзка неприятното положение на оградата по границата и желанията на служебното държавно управление да направи поправки и рационализация на техническото оборудване. Според Маринов, още когато оградата е минала за стопанисване към Министерството на вътрешните работи (МВР) е станало ясно, че няма да има финансов запас за поддържането й.

В състава на Министерство на вътрешните работи има сили, които могат да се оправят с мигрантския поток, само че няма качествени политически и професионални ръководители, които да ръководят противопоставяне на този напън, счита Христо Терзийски, някогашен министър на вътрешните работи от държавното управление на ГЕРБ.

Относно връчването на третия мандат за сформиране на постоянно държавно управление, Борисов съобщи, че единствената работеща и допустима коалиция е евроатлантическата. По думите му и в настоящия парламент такава структура от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, " Демократична България " (ДБ), " Български напредък " и Движение за права и свободи работи сполучливо за приемане на значими законопроекти.

" Ние не харесваме никоя партия. Затова сме построили ГЕРБ. Припознали сме историята на Съюз на демократичните сили и по тази причина сме дружно. Срещу всяка една партия имаме рецензии, само че това е демокрацията. Считам, че в случай че мандатът се даде на Демократична България, към момента има късмет. Не ни остава нищо друго с изключение на да изчакаме ", сподели водачът на ГЕРБ.

Борисов разяснява и последните изявления на вицепрезидента Илияна Йотова, че е разумно третият мандат да отиде при политическа групировка, която да продължи политиките на служебното държавно управление:

" Може би Българска социалистическа партия, тъй като в предходното служебно държавно управление беше Янаки Стоилов, в този момент е Крум Зарков, Весела Лечева, Явор Гечев, това са все висши фрагменти на Българска социалистическа партия. Стефан Янев пък е бил два пъти длъжностен министър председател. За да сложиш някого за министър председател, би трябвало да ти е непосредствен и да имате еднообразно мислене, а и ти е бил секретар толкоз дълго време ", сподели Борисов.

" Ние няма по какъв начин да подкрепим Българска социалистическа партия, само че почитаме много от политиките, които те водят ", отговори на журналистически въпрос той.

По проблема " Нексо " водачът на ГЕРБ акцентира, че би трябвало някой въпреки всичко да поеме виновността.

" Щатската прокуратура желае от криптобанката да върне на вложителите парите, които е взела. Англичаните също ги проверяват. На доста места отвън България се работи. Намесени са и израелските служби ", посочи Борисов.

" Опорката от през днешния ден е " тиня и каскети "  -  едва ли не, че ние им го предизвикваме. Не сме отговорни ние за злоупотребите ", разяснява водачът на ГЕРБ думите на депутата от Политическа партия Настимир Ананиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР