Не е никак лоша идея човек от АКФ или сектора

...
Не е никак лоша идея човек от АКФ или сектора
Коментари Харесай

Божанков: Добре е човек от АКФ или НПО да бъде следващият главен прокурор

Не е по никакъв начин неприятна концепция човек от АКФ или бранша на Неправителствени организации да бъде идващият основен прокурор. Това наподобява малко евентуално поради линията на ГЕРБ, само че да не го изключваме. Това сподели депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

" Меморандумът, който предложихме, има две страни - нашата коалиция и ГЕРБ-СДС. Третата страна липсва, тя се появи през днешния ден с техен сюжет. Важни са няколко тематики, измежду които и дали Висш съдебен съвет ще избере нов основен прокурор, който да се разграничава от предходния. Разчитам реакцията на Движение за права и свободи като неодобрение, че меморандумът е двустранен, а не тристранен ", разяснява той.

По думите му регулаторите не действат добре, а при новите назначения водещ би трябвало да е професионалният принцип.

" Меморандумът не е ултиматум, а предложение за договаряния. Ако ГЕРБ имат по-добро, дано да го забележим. Ако нещо не им харесва, да кажат какво. Държим на ясни критерии - кои хора по какъв метод ще се изберат. Да довършим правосъдната промяна е главният предмет на меморандума ", изясни Божанков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР