Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН.

...
Не е необичайна новина, че има хора с променено ЕГН.
Коментари Харесай

Министър Цеков: Над 70 000 българи са с по две ЕГН-та

" Не е необикновена вест, че има хора с променено ЕГН. Данни, с които аз разполагам, такива са над 70 000 в България ", съобщи в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Главна дирекция " ГРАО " е на послушание на ръководеното от него ведомство.

" Промяната на ЕГН нормално става въз основа на правосъден акт. Даже постоянно въз основа на правосъден акт и това става по реда на охранителните производства за определяне на обстоятелства по Граждански процесуалния кодекс. За страдание този вид исково произвеждане, изключително в годините преди присъединението на България към Европейски Съюз, беше употребявано главно за превъзмогване на черни печати в паспортите за хора, които работеха незаконно. Тоест употребена е била правосъдната система посредством този иск за определяне на обстоятелства да се трансформира рождена дата. Става релативно просто – водят се няколко очевидци, които да свидетелстват, че лицето се е родило не на първи, а на втори да вземем за пример. Променя се по-късно ЕГН-то и лицето получава безусловно нови персонални данни ", изясни министърът.

 
Според министър Цеков Мартин Божанов - Нотариуса е трансформирал ЕГН-то си през 1999-2000 година Конкретните данни за случая с нотариуса щял да получи в края на днешния ден.

" Най-вероятно инспекцията в Министерство на регионалното развитие ще откри съществуването на сходен правосъден акт. От там нататък ще би трябвало да се види кой е този съд и въз основата на какви доказателства е направил тази смяна ", сподели министър Цеков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР