Не е необходимо да споменаваме колко полезни са зеленчуците, включително

...
Не е необходимо да споменаваме колко полезни са зеленчуците, включително
Коментари Харесай

Ако Не Консумирате Тези Полезни Храни Правилно, Те Се Превръщат В Истинска Отрова!

Не е належащо да загатваме какъв брой потребни са зеленчуците, в това число зеленолистните. Те се предлагат от диетолозите по целия свят освен поради ниската си калоричност, само че и заради богатото наличие на витамини и минерали. Освен тях обаче, в състава им влизат естествени съединения като оксалатите. Последните работят като пребиотици в организма и са удобна среда за развиването на потребни чревни бактерии.
Дотук добре, само че, в случай че сте склонни към формиране на камъни в бъбреците, то оксалатите ще катализират този развой. Бъбреците би трябвало да филтрират съединенията и да ги изведат от тялото, само че при хората, при които съществува риск от развиване на жлъчнокаменна болест, се форсира образуването на камъни.

В случай че имате някакви подозрения, консултирайте се с вашия доктор.

Консервирана риба звук
Разбира се, консервираните артикули не могат да заменят натуралните, само че, когато става въпрос за риба звук, диетолозите са благосклонни. Компромисът се дължи на обстоятелството, че това е един наличен източник на белтъчини и Омега-3 мастни киселини. Но! Винаги има едно " НО ". Няма по какъв начин да подминем обстоятелството, че в консервираната риба звук се съдържа известно количество живак, който въздейства върху нервната система и мозъка на развиващия се плод при бременните дами. Прекалено високите концентрации на веществото са рискови и за възрастните, а признаците за съществуване на натравяне са: изтръпване и мравучкане, проблеми със зрението и паметта.

Специалистите не дават информация за тъкмо несъмнено количество консервирана риба, което би могло да окаже неподходящо деяние върху здравето, само че се предлага да не се изяждат повече от 120 грама от продукта за седмица.

И това е забавно: Храненето на крайник е нефизиологично - четете още на най-полезния уебсайт zdrave.to

Бразилският орех
Той е източник № 1 на селен - микроелемент, помагащ на организма да се бори с инфекциите. Една ядка дава на тялото до 90 мкг от веществото, което е съвсем два пъти повече от нужното на ден количество. Ако изядете 30 грама, то организмът ви ще получи близо 770% от нужната доза селен.
Разбира се, това не би трябвало да ви отхвърля потреблението на бразилски орех, само че не и не яжте всеки ден от него, а просто да си хапвате по 1 ядка 2-3 пъти в седмицата.

Кафяв ориз
Кафявият ориз се счита за най-полезният вид, защото резервира хранителната полезност на зрънцата, в които има целулоза и мудни въглехидрати. Но честата консумация на огромни количества води до струпване на нездравословни субстанции в организма, в това число арсен. Арсенът е прочут канцероген за индивида. Няма тъкмо избрана безвредна оптималната доза от детайла. Съветът на експертите не е да се откажем от потреблението на кафяв ориз, само че към менюто да се прибавят повече други мудни въглехидрати (да се редува с киноа, просо...).

Червено месо и бял фасул
Завършваме с два продукта, постоянно присъстващи на трапезата ни - аленото месо и белят фасул. Те са източници желязо - детайл, изпълняващ значима роля в подаването на О2 към мускулите.

Недостигът на детайла води до уязвимост и възприятие на отмалялост, също и до чернодробна непълнота. Случаи с несъразмерни количества от детайла в тялото рядко се срещат, само че е добре да се знае, че те водят до увреждания на основния мозък, бъбреците и черния дроб. Симптомите за предозиране с желязо са: жълтеникав нюанс на кожата, увеличение на черния дроб, нарушение на сърдечния темп, пигментация, гадене, намален вкус, стомашни болки и загуба на тегло.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР