Не е налице добър синхрон с МВР. Това заяви главният

...
Не е налице добър синхрон с МВР. Това заяви главният
Коментари Харесай

Гешев заподозря, че МВР манипулира данните за битовата престъпност

Не е налице добър синхрон с Министерство на вътрешните работи. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев , който участва на представянето на разбора за противодействието на стандартната и битовата престъпност на Центъра за проучване на демокрацията.

Според него това, което споделили хората е, че за първи път виждали не основен прокурор, не министър, не основен секретар, а шеф на полицейско ръководство в техните села . В дребните обитаема места страхът е по-голям, уточни Гешев.

Гешев е сигурен, че противодействието на престъпността е на високо равнище. Проблемът с противоположната връзка също е налице, като обаче това се отнася не е единствено за Министерство на вътрешните работи, само че и за прокуратурата. " Има по този начин нареченият бюрократичен синдром - в Министерство на вътрешните работи не ги интересува и не съставлява интерес да има контакт с потърпевшите хора ", посочи обвинител номер едно.

Гешев разкритикува още работата на Министерство на вътрешните работи от последните месеци като съсредоточената единствено върху изборното законодателство, някои положителни практики са прекратени.

По отношение на статистиката в Министерство на вътрешните работи има разнообразни фактори и способи за приспособяване, тъй че данните да наподобяват добре , счита основният прокурор.
 Министерство на вътрешните работи апелира отвод на Спецпрокуратурата да проверява експолицейски шефове като част от незаконна група
Министерство на вътрешните работи апелира отвод на Спецпрокуратурата да проверява експолицейски шефове като част от незаконна група

Единият от висшите чиновници на ГДНП сега е народен представител

Гешев се надява, че в бъдеще ще има положително взаимоотношение сред правоохранителните органи - такова сега нямало. Ако Министерство на вътрешните работи се занимава с профилактика - осъществяване на активност, която да не позволява осъществяване на закононарушения , работата на правосъдната власт е да накаже престъпността, това също би трябвало да има предпазен резултат върху други причинители на закононарушенията. Ако липсва синхрон и взаимоотношение няма по какъв начин прокуратурата да повдигне обвиняване и съдът да осъди отговорните, акцентира Гешев.

Той е на мнение, че в случай че въпреки всичко липсва синхрон сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, то това ще докара до взрив на престъпността.

Мнението на прокуратурата е, че имат предпочитание да взаимодействат с всички правоохранителни органи в полза на хората . Според него е естествено всички институции да желаят добра статистика, само че тя би трябвало да не е под политически напън , присъщ за изпълнителната власт, а с оглед репутацията на съответната институция. Има региони с ниска престъпност, а прокурорите и съдилищата имат невисок брой правосъдни производства, само че има и противоположната наклонност, където прокуратурите и съдилищата са извънредно натоварени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР